Guvernul Kinder Surprise

1
18

Dupa ce “intelighentia” se obisnuise cu ideea ca PD-L-ul, in care-si pusese toate sperantele, se va alia cu “infamul” PSD, iata ca roata se invirte si, ca de obicei in România, nimic nu mai este sigur.

PSD a introdus o clauza pe care PDL-ul nu avea cum sa o accepte: abandonarea UDMR-ului. Democrat-liberalii se agata de UDMR nu ca acesta ar avea cine stie ce prestanta sau ar fi o forta politica, ci pentru a putea izola PNL-ul in Opozitie, pe de o parte, iar, de cealalta parte, sa aiba un instrument de santaj permanent la adresa PSD, in eventualitatea guvernarii.

Probabil ca nici PD-L si nici PSD nu doresc sa guverneze; urmeaza o perioada grea, in care criza financiara mondiala va lovi România si oricine va fi la guvernare va primi in plin loviturile electoratului. Iar PD-L are de onorat niste promisiuni lipsite de acoperire din campanie, intre acestea fiind majorarea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice.

Problema viitorului Guvern ramine in ceata, singura certitudine, deocamdata, fiind aceea ca avem un premier desemnat.

1 COMENTARIU

  1. E atat de evident ca totul e o cacialma a PSDului! A abordat singura cale de a scapa de Basescu la prezidentiale- erodarea electoratului basescian din interior…e o solutie adoptata de cand lumea, si probabil ca acum o sa aiba succes, totul depnde de durata aliantei si implicit de loviturile de cutit aplicate pe la spate colegului de alianta…daca va lovi usurel, dar in puncte strategice, fara sa atinga decisiv din primele lovituri, cred ca PSD ul isi va atinge scopul si bizonul prezidential se va prabuzi fara sa stie macar ce l-a rapus…pentru asta insa, exista de-alde Hrebenciuc, care te executa incetisor, discret si fara zgomot, cu zambetul pe buze, incat ajungi sa-ti para rau ca nu a durat mai mult executia…