Sa bati in lemn

Ce se poate intimpla daca iei o nota proasta? Bati in lemn sa nu se mai repete. La Onesti, o pustoaica de clasa a noua a batut si ea in lemn. Cu capul colegei din pricina careia a fost scoasa la tabla.

Numai ca bataia de la colegiul onestean nu a fost un simplu “cat fight”. Pustoaica batuta a ajuns la spital cu nasul spart. A fost chemata o ambulanta, au venit politistii. Filmul bataii a ajuns la televiziunile nationale.

Insa, spre deosebire de cazurile mai vechi, in care cel care a filmat si a facut publice imaginile a fost pedepsit de conducerea scolii, in acest caz profesorii au o alta atitudine. Sint chiar multumiti de faptul ca intimplarea a fost supusa atentiei publice. Pentru ca, spun ei, violenta a ajuns la un nivel de nesuportat in scoli. Cel putin cei de clasa a noua traiesc fiecare zi de parca ar fi ultima. Acestea sint cuvintele folosite de profesori pentru a descrie o stare de fapt.

O situatie careia, in ultimii ani, i s-a pus capac sa nu evadeze in dezbaterea publica. Numai ca, iata, presiunea a ajuns prea mare iar astfel de lucruri nu mai pot fi tinute sub pres.

3 COMENTARII