Scandalul Dioxinei a scazut cu 80 la suta vanzarile

Scandalul ciudat pozitionat in timp al dioxinei din carnea de porc a scazut vanzarile in tara cu circa 80 la suta, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Estimarea apartine directorului general al societatii Carmun din Poiana Sarata, judetul Bacau, societate afectata de aparitia in presa a unor informatii pe care a dorit sa le dezminta astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

Ca noutate, e prima conferinta de presa la care au fost invitati si bloggeri, nu doar jurnalisti.

Mihaela Munteanu, dir. gen. la Carmun, spune ca firma a cumparat circa 500 de kg de “carne de lucru” de la o firma din Cluj, firma care o importase din Irlanda. Intreaga cantitate a fost sigilata si inapoiata importatorului dupa ce s-a emis avertizarea referitoare la dioxina.

Ea a dorit sa precizeze ca intreaga cantitate de carne suspecta nu a parasit nici un moment depozitul frigorific, deci, spune Mihaela Munteanu, nu a fost folosita in procesul de productie.

Dincolo de toate aceste aspecte, ramane sa constatam ca scandalul a izbucnit intr-un moment oportun; este perioada in care procesatorii si comerciantii se aprovizioneaza pentru Sarbatori.

Sa ne amintim de scandalul gripei aviare sau de asa-zisa dioxina de la Danone, in ultimul caz meciul izbucnind chiar in momentul in care pe piata isi facea aparitia o noua marca.