Tara cu doua frine

2
14

Prin 1997 România nu era condusa de Guvern, nici de presedinte, nici macar de serviciile secrete. Organismul de conducere purta un nume cu multe C-uri si P-uri, de nu mi-l mai amintesc acum; era un fel de Comitet de Coordonare si Planificare a Coalitiei; toate deciziile trebuiau sa treaca prin acest organism format din liderii tuturor fortelor care formau CDR-ul.

Pina sa ajunga acest organism la o hotarire comuna, era deja prea tirziu.

Din nou, in 2008, România nu va mai fi condusa de Guvern, ci de BPCC – Biroul Permanent de Conducere a Coalitiei, format din reprezentantii celor doua partide care o formeaza. Orice hotarire luata de Guvern trebuie intii sa treaca de liderii aliantei; orice ministru numit sau demis, orice secretar de stat sau functionar din Executiv trebuie mai intii aprobat in BPCC.

In esenta, ideea nu ar fi rea daca nu ar fi proasta. Si este proasta nu pentru ca o astfel de idee este proasta in sine, ci pentru ca la noi astfel de idei se aplica prost. Tara va fi un fel de masina care va circula cu doua frine.

Va fi greu sa se ajunga la un consens avind in vedere antagonia care caracterizeaza cele doua partide.

2 COMENTARII

  1. Pe vremuri, era CoCoPo – comitetul de coordonare politica. Sau cam asa ceva, ca si-a schimbat denumirea o data sau de doua ori.
    Acuma e, de fapt, un triunghi. De ce? Pt. ca l-ai uitat pe taica Base. Deci e mai complicat. Pe de alta parte, cineva, undeva, tre’ sa ia decizii in tara asta. Ca e cocopo-cocopa sau altceva, nu mai conteaza. Important e sa-si asume cineva deciziile politice.