S-a deschis Kauflandul. Probleme cu securitatea…

kaufland-1.jpg

Azi s-a deschis pentru cumparatori magazinul Kaufland din Bacau. O deschidere oarecum brusca, fara conferinta de presa, fara nici o declaratie oficiala. La 12 fara un sfert am fost la fata locului si faceam poze la cumparatorii care formasera traditionala coada romaneasca la un magazin nemtesc.

Si imi vine un tip in fata care ma intreaba direct cine sunt si daca am aprobare sa fac poze. Evident ca l-am intrebat cine este. “De la securitatea magazinului” – imi raspunde. Ii spun cine sunt si ca nu am solicitat nici o aprobare. Dupa care-l intreb daca imi da aprobare; el ma ia inauntru si ma prezinta unui sef: “E unu’ de la un ziar local care vrea sa faca poze”. La care seful spune ca trebuie sa cer aprobare dar de la Bucuresti.

Are you crazy? Ce-i cu secretomania asta? E doar un magazin, nu e obiectiv militar. E dreptul fiecaruia sa stabileasca regulile, insa de data asta regulile sunt absolut aiurea.

Asa ca m-am retras in afara perimetrului revendicat de Kaufland si am continuat sa fac poze. De-acuma eram pe domeniu public, nu mai aveau ce-mi face.

Victorie pentru securitatea de la Kaufland; m-am prins pe mine ca faceam poze. Pe aia cu telefoane mobile nu i-au vazut. Poze:

kaufland-bacau-2.jpg kaufland-bacau-3.jpg kaufland-bacau-4.jpg

kaufland-bacau-5.jpg

8 COMENTARII

  1. Ce aveti, bre, cu comerciantii nemti? Mai ales ca ne scot din criza financiara. Un magazin de cartier nu se compara cu un chiosc! Are si cabanos acolo! Si bomboane! Probleme cu pozele am avut in toate magazinele din Bacau cind a fost vorba sa duc o poza acasa, cu oarecare produse, sa vada si nevasta in ce vreau sa investesc. Dar marketingul din mintea securitatii magazinelor bate logica marketingului din manuale

  2. Nu am fost inca la magazinul din Bacau, dar l-am vizitat pe cel din Brasov. Acolo era la concurenta cu Carrefour dpdv al preturilor, dar mai gaseai si expiraciuni printre produse, trebuia sa stai cu ochii beliti.
    GMarket-ul a dat faliment pentru ca aveau preturi nesimtit de mari. Eu stau in zona si preferam, totusi, sa merg la Metro, ca-mi ramaneau mai multi bani decat cheltuiam pe benzina.