Salariile profesorilor – o promisiune “usor exagerata”

0
19

PD-L si PSD sint cele doua partide care, in campania electorala, sustineau puternic cresterea salariilor profesorilor cu 50 la suta, chiar daca, din punct de vedere economic, aceasta masura parea necugetata.

PD-L si PSD au ajuns acum sa faca Guvernul. Si, nici o surpriza, nu mai doresc sa mareasca salariile profesorilor. cel putin, nu cu 50 la suta.

Primul s-a pronuntat premierul desemnat, Emil Boc. Acesta a declarat ca trebuie sa se analizeze intii care e starea vistieriei tarii si abia apoi sa se pronunte daca se va mai acorda sau nu aceasta majorare. Deja, scenariul cu “greaua mostenire” pare sa se repete.

A venit apoi Ecaterina Andronescu, ministrul desemnat al Invatamintului si initiatoarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice. Ea a spus ca, deja, profesorii universitari au salarii prea mari si nu se mai pune problema sa li se mareasca lefurile cu 50 de procente. In ceea ce-i priveste pe ceilalti profesori, in opinia ministrului, acestia au mai apucat citeva majorari, deci nici la ei nu se pune problema cresterii salariilor cu 50 la suta.

Concluzia? Cadrele didactice au fost bune in campanie si in ziua alegerilor. Acum, ca si-au facut datoria si au votat, nu mai conteaza.