Cu brad sau fara brad?

1
14

Bradul de Craciun e o traditie frumoasa, insa costisitoare. Nu neaparat pentru faptul ca bradul ar costa foarte mult, ci pentru ca un pom de Craciun inseamna un copac mai putin.

Pentru cine doreste sa faca acte de eroism ecologice, exista si alternative: brazii artificiali sau brazii in ghiveci, care, dupa folosire, pot fi plantati.

Teoretic, ar fi o solutie. Practic, ca si in cazul, de exemplu, al celor care doresc sa tina post si cheltuie cu aceasta ocazie mai mult decit daca ar minca numai carne, si alternativa ecologica este mai scumpa.

Un brad artificial ajunge pina la de cinci ori pretul unui brad natural. Desigur, se spune ca artificialul il vei putea folosi multi ani de acum incolo si iti vei amortiza cheltuiala. Practic, nu este asa, pentru ca bradutul va fi mutat de colo-colo prin casa in timpul anului si, iremediabil, se va strica dupa un an sau doi.

Asa ca, alegeti. Cu sau fara brad, Craciunul ramine, totusi, un pretext pentru adunarea generala a familiei.

1 COMENTARIU

  1. Eu nu prea sînt de acord cu ideea asta. Brazii pot proveni din pepiniere. Deci sînt crescuti special spre a fi taiati. În felul asta nu atingi padurea. Dar e drept ca în Romania se practica datul cu jula prin paduri…

    Si mai ciuleste urechea încoa la o chestie: fabricarea si transportul unui brad artificial produce de 20 de ori mai mult gaz de sera decat un brad natural. Pentru a renta din punct de vedere ecologic, cercetatori din nu stiu ce universitate din Marea Britanie, au demostrat ca trebuie sa tii bradul ala artificial 20 de ani!! Cine naiba tine un brad 20 de ani?

    Asa ca pepiniera de brazi este solutia. Ecologica, financiara, traditionala, etc.