Teoria conspiratiei: concurenta e de vina

  Magazinul Kaufland din Bacau a fost amendat cu 70 de milioane de lei vechi pentru ca a fost depistat de inspectorii OPC ca practica metoda preturilor duble: un pret la raft, un alt pret (mai mare) la casa. Controlul OPC a fost declansat de o reclamatie a unui bacauan; dupa ce au verificat prin sondaj 29 de produse, 12 au fost gasite cu preturi diferite. Un exemplu: o jucarie care avea la raft pretul de 62,99 lei, la casa costa cu 17 lei mai mult. Situatia era intalnita si la patiserie sau la prudusele care se vindeau “varsate”: suta de grame avea un pret mai mare decat daca s-ar fi vandut la kilogram.

  Magazinul a platit amenda, adica si-a recunoscut greseala.

  Azi stateam prin zona si aud explicatia unui angajat de la Kaufland: Concurenta a facut asta. A pus pe ciineva care sa modifice pretul dupa care persoana a chemat OPC si presa. Mai trist este ca persoana respectiva chiar credea sincer acest lucru: concurenta a provocat acest scandal.

  Tare as vrea sa cred ca exista inregistrarile video cu vreun client care a umblat la preturi. Dar tare cred ca nu exista asa ceva.

  10 COMENTARII

  1. In plus, spun surse oficiale, Kaufland ar fi aflat totusi de controlul OPC astfel incat, cand echipele au ajuns acolo sa verifice produsul care a facut obiectul reclamatiei, acesta avea afisat la casa pretul mai mic si la raft pe cel mare, adica invers :)) Probabil ca oamenii nu se asteptau (cata minte iti trebuie sa crezi asta?) ca verificarile sa se faca si asupra altor produse 😀

   Oricum, parcticile astea sunt existente in toate supermarketurile. Fara exceptie!

  2. am patit-o la un mega image in bucuresti, am luat 2 chestii si pe ambele le-au batut pe bon de-a futu-i ma-sa. Ambele cu un pret mai mare. Am facut scandal si mi-au dat diferenta in scarba. I-am spus lu ala de poarta spray paralizant la brau si pazeste usa sa zica mai departe sa schimbe preturile la cele 2 produse ca sa nu mai fie fraieriti si altii. Stiti ce mi-a raspuns? Ca nu e treaba lui, ca nu-l platesc pentru asta.

   Ganditi-va, iau 2 chestii din magazin si amandoua erau cu smen. Apoi m-am gandit la aia care plecau cu carutul plin – cate tepe aveau in carut?

   Nu e nici o conspiratie, e politica lor de vanzare – lasa ca boul de client nu-si mai aduce aminte cat era pretul expus cand ia multe si nici nu se uita pe bon pana acasa.

   De asta eu nu ies din magazin pana nu citesc un pic ce a batut casierita. De multe ori am gasit ‘greseli’ voite. Dar sunt jigodii si nu recunosc.

   Data viitoare sun la OPC si eu.