Hai sa vorbim despre parcari

3
30

parcare-suv.jpg

Ma opreste seful de scara si-mi impinge sub nas o hartie. Sa semnez daca sunt sau nu de acord sa concesionez locul de parcare din fata blocului. Ca Primaria a decis sa rezolve problema si, mai intai, face un inventar al masinilor si al distributiei acestora pe locurile de parcare.

Teoretic, numarul masinilor se poate afla usor de la Directia de Taxe si Impozite. Practic, e mai greu de aflat distribuirea autoturismelor pe locurile de parcare create in fata blocurilor.

Ideea pare simpla: vrei loc de parcare? Platesti o taxa anuala si ai locul numai al tau.

Problema este cat este al tau si ce faci daca ti-l ocupa altcineva?

Probabil se va proceda ca in alte orase, unde locul de parcare este al tau doar intre 19.00 si 7.00, adica peste noapte. Dar, daca in acest interval ti-l ocupa cineva? Presupun ca trebuie sa existe un fel de unitate mobila care sa vina, sa constate si sa amendeze pe cel care a ocupat abuziv locul; asa mi se pare firesc.

Si ar mai fi o problema. Eu inteleg ca exista situatii in care un locatar are doua, chiar si trei masini. Daca ar fi autoturisme, asta este, trebuie sa gasim loc. Dar ce te faci cand vezi ca doua locuri sunt ocupate de un ditamai microbuzul sau chiar camionul cu care locatarul face carausie?

Si de aici, discutii.

Plus o poza cu un alt posesor de SUV care n-a mai avut timp sa caute loc de parcare. Si l-a proptit fix pe calea de acces.

3 COMENTARII

 1. 1. Foto: La voi, la Ziar, in parcare, ar trebui aruncata o bomba. Sigur ar disparea juma’ dintre cocalarii Bacaului.
  2. Eu zic sa se mearga pe principiul: “Dati cite una la fiecare, sa ajunga la toata lumea” 😀
  3. Ma uimeste febra care i-a cuprins pe sefii de scara. De regula, specia asta n-are masina. Tot de obicei, ii doare-n cur de trebile din imobil. Dar acuma, sa vezi, nene, cu ce avint s-au pornit la treaba! La mine a fost de citeva ori. Trebuia, omu’, sa ma lamureasca de faptul ca am doua masini si “nu se da decit la una pe apartament”. Da’ n-ar fi umblat sa caute semnaturi pt interfon! Nu, nene, ca ar trebui sa puna si el bani. Asa, ii face placere sa mearga cu vestile “proaste” pe la usile oamenilor. Cam ca vecinii care se bucurau pe vremuri sa-ti inmineze ordinul de incorporare, luat din amabilitate excesiva de la postas. Si ce rinjet pe fetzele lor, nene…
  4. Ce sa se dea? Cine sa ia?

 2. OK… in Bucuresti iti platesti frumos locul de parcare, din cate stiu eu e al tau de la ora 20 sau 22 pana la ora 8 dimineata…. daca vi la 20/22 de cand este al tau, poti suna la politie, iar politistii vin la locul respectiv si dau numarul de inmatriculare la colegii de la rutiera, care le comunica adresa celui pe numele caruia e inmatriculata masina si se duc baietii la proprietar la usa siii spun sa isi mute masina…. asta se intampla practic, daca masina nu este de provincie sau leasing/pe firma… daca e asa, eternul shut la roaa pana vine cineva si o muta…
  TEORETIC… fiecare primarie de sector are cate un serviciu de tractari auto(baietii cei draguti care vin si iti salta masina cand nu parchezi unde trebuie) si acei baieti, ii poti suna si vin sa ridice masinacare iti blocheaza locul…. asta se intampla teoretic… nici in sectoarele 2 si 3 care stiu sigur ca au utilaje de ridicat autoturisme nu am auzit sa se intample asta…
  mai ramane eternul parchezi in alta parte si ii rupi stergatoarele/tai cauciucurile
  mai ramane il blochezi(varianta nu este recomandata deoarece, am inteles de la un ofiter de politie, pentru ca, desi este locul platit de tine, nu ai dreptul sa blochezi pe nimeni acolo… iti poti lua chiar amenda)…
  la mine in general se intampla Mica Neintelegere… eu vin, parchez pe locul meu, daca il gasesc, dak nu il gasesc, parchez pe locul vecinului…. daca nici un loc nu e liber… ma duc si cant la alta masa….

 3. Ideea asta cu inchirierea/concesionarea locurilor de parcare mi se pare cea mai mare prostie pe care am auzit-o (citit-o). Se stie ca masini sunt infinit mai multe decat locuri de parcare si de aici imi rezulta 3 semne de intrebare:
  1 – intr-o parcare publica aflata in apropierea blocului au toti locatarii dreptul sa parcheze pentru ca toti platesc taxe si impozite, numai ca ce te faci cand nu incap…eventual te iei la bataie;
  2 – Vii din alta localitate la rude/prieteni pentru 1-2 zile unde parchezi…ca oricum parcarile publice cu plata in majoritatea cazurilor in Bacau sunt in centru, dar si acolo risti sa fii pagubit de diversi binevoitori;
  3 – unde stivuim surplusul de masini care au ramas pe dinafara parcarii?

  Mai intai s-ar gandi cum mama dracului sa gaseasca ei o solutie pentru crearea unor noi locuri de parcare…de unde sa isi amortizeze investitia prin inchirierea/concesionarea/taxarea lor.
  Cred ca cineva de prin primarie s-a ofuscat ca nu gaseste in fiecare zi loc de parcare sub geamul mariei sale pentru masina din dotare si acum a scornit toata mizeria asta.