Indemn de ministru: Parinti, paziti scolile

4
20

ecaterina-andronescu.jpgMinistrul educatiei pare pus pe sotii; Ecaterina Andronescu, atentionata de niste directori de scoli ca sunt tot mai mari probleme cu asigurarea sigurantei elevilor in scoli, a dat un raspuns stupefiant, in opinia mea:

[…]paza unităţilor de învăţământ poate fi asigurată şi de către părinţi şi a exemplificat cu judeţul Constanţa, unde în multe şcoli părinţii sunt cei care fac de serviciu prin rotaţie.
“Poate că ar fi bine ca şi în Vrancea să fie implementat acest sistem. În acest mod, părinţii vor cunoaşte exact care este situaţia în şcoli şi ce probleme sunt acolo”, a spus ministrul Educaţiei. SURSA

Din cate stiu eu, invatamantul fiind obligatoriu, e treaba statului sa asigure sigurnata copiilor la scoala. Poterele formate din parintii copiilor nu isi au locul intr-un stat de drept. Juridic, o astfel de potera nu poate exista; moral este total aiurea. Ar insemna ca parintii sa chiuleasca de la locurile de munca pentru a presta o activitate neremunerata, activitate care, in acest moment, cade in sarcina unor institutii ale statului.

In alta ordine de idei, azi-dimineata unui elev dintr-o institutie de invatamant din Bacau i s-a pus cutitul la gat.

4 COMENTARII

  1. Asta a fost una bucata idee geniala, pe care am auzit-o si eu la radio. Am ramas fara de cuvinte. Am si eu un frate la scoala, acum trebuie sa il anunt pe tata sa isi croiasca uniforma, sa renunte la serici, ca sa pazeasca liceul fratelui. Si daca te uiti asa, ministru asta nici nu are capu’ mare, da uite ce idei misto ii bese mintea, pardon de expresie. 🙂