Cat costa sa puna un zavor pe usa?

2
32

wc.jpgTe duci sa bei o cafea intr-o crasma. Sau sa mananci ceva. ori doar sa bei un suc si sa stai la taclale cu niste prieteni. Inevitabil, la un moment dat te ridici si te scuzi ca lipsesti putin.
Mergi sa vizitezi o anumita incapere pentru ca te-a apucat durerea de vezica sau de burta.

Prin majoritatea carciumilor din oras vei fi pus in fata unei dileme: sa te eliberezi sau sa mai amani. Si nu pentru ca ar fi foarte murdar. Ci pentru ca usa de la buda nu se poate incuia. Lipseste cheia sau micutul zavor care sa te asigure ca nu vei avea neplacuta surpriza sa-ti tranteasca un alt grabit usa in cap.

In unele situatii, solutia salvatoare este sa impingi usa cu mana. Adica, sa stai ca in block-starturi, atent la orice miscare de afara si, cand vezi ca manerul se misca, pac, proptesti o contra si tii bine. Asta si pentru ca majoritatea grabitilor nu se mai complica sa bata la usa; nu, ei au o problema si e presanta.

Solutia asta nu se poate aplica mereu, insa. Pentru ca exista situatii in care distanta pana la usa este mai mare decat lungimea mainii. Caz in care poti spera doar ca nu vine nimeni cat timp iti rezolvi problema…

Cat costa sa puna un zavor pe usa?

2 COMENTARII

 1. Întrebarea trebuie pusă altfel, că s-or fi săturat patronii să dea 10 lei tot la două zile pe foraibăre: Cine paştele mamii lui fură zăvoarele de la budele din România?
  Şi, colateral, îmi vin şi alte nedumeriri.
  Da hîrtia unde dispare? Da rezervoarele de săpun? Da rozetele de la robinete?
  Păi n-o fi conspiraţia universală călare pe civilizaţia noastră milenară?
  N-or fi securiştii care nu prididesc să ne dea prilej de discuţii?
  Sau o fi însuşi boborul român, gata oricînd să-şi acopere frustrarea căcăstoarei din fundu grădinii cu mici trofee de la oraş.