Daca nu stiati ca e criza, aflati acum. Guvernul a aflat inca de la investitura ca treaba e nasoala si a inceputa sa ia masuri. De circa trei saptamini, singurele masuri sint cele referitoare la pensionari. Ca pensionarii maninca resursele bugetului si fara salariile platite celor care muncesc chiar daca au iesit la pensie, s-ar rezolva o problema.
Treaba a fost transata de Curtea Constitutionala, nu mai insistam. Dar, de trei saptamini, Guvernul atit a gasit de cuviinta sa faca pentru a propune solutii de traversare a crizei? In afara, evident, de planul de a instaura un moratoriu de doi ani la executarea garantiilor celor care nu-si platesc creditele imobiliare.
Guvernul trebuie sa gaseasca solutii de reducere a cheltuielilor bugetare. Cum o crestere a veniturilor nu prea se vede la orizont, solutia logica este scaderea cheltuielilor.
Guvernul a vazut salariile imense din agentiile de stat, din companiile cu capital de stat, din regii. Dar nu a vazut salariile din DNA, de exemplu.
O institutie ale carei rezultate nu-i justifica existenta are angajati platiti cu lefuri imense. Imense in raport cu alte lefuri din sistemul de stat. Seful DNA a primit in decembrie anul trecut 80 de milioane de lei vechi in mina. Un adjunct al sau a incasat 93 de milioane net. Un procuror sef de sectie – 125 de milioane.
Aceste sume nu se vad la Guvern. Mai ales ca rezultatele obtinute de DNA sint mai mult decit jalnice.
si tu cam ce rezultate crezi ca se obtin daca ar avea salarii mai mici??
chiar crezi ca ar fi mai eficienti dacda ar avea salriile mai mici decat pretul telefoanelor celor pe care ii ancheteaza??
cine crezi ca e mai predispus la coruptie??
un procuror cu lasariu de 1.000RON sau de 10.000RON???
Sorel, ia o pauza si foloseste-ti neuronul cu folos.
1. Pana acum au avut salarii mari dar n-au avut rezultate.
2.Daca Guvernul tot moare de grija sefilor din agentii cu salarii mari, de ce nu se uita si la salariile din DNA? Daca a limitat salariile directorilor din ministere, de ce nu limiteaza si salariile procurorilor anticoruptie?
Corect.