11 COMENTARII

 1. Era inevitabila aceasta decizie, tinand cont ca tirajul acestui simulacru de ziar actual (nu ma refer la acel ziar care a fost intr-adevar un lider de piata, dar vremurile au apus) a atins “incredibila” cifra de 3500! Dar isi merita soarta. Atata timp cat lucrezi aproape numai cu mediocri si ajungi sa faci ziarul cu oameni cu un caracter indoielnic, care scriu doar la comanda, televiziunea mai are putin si-si va face emisiunile si stirile cu femeia de serviciu (asta daca o mai au in schema de personal)… Concluzia este logica: MEDIOCRITATE LA CONDUCERE, MEDIOCRITATE LA REZULTATE.

 2. Ziarul a scazut si pentru ca mica publicitate s-a mutat pe internet. Oamenii care erau abonati la mica publicitate, au inteles ca sunt si variante mai ieftine de a-si posta apartamentul pentru vanzare. Nu cred ca e vina cuiva ca piata se schimba atat de rapid incat nu-i mai poti anticipa miscarile.
  Daca ziarele vor ramane la formatul traditional (tiparit pe hartie) fara sa vina cu un supliment integral pe internet, va pierde foarte multi cititori fideli. In plus dispare si obisnuinta cumpararii unui anumit ziar. De asta marile companii se chinuie sa vina cu noutati.
  Va dau doar un exemplu de cotidian EXEMPLU: Evenimentul de Iasi, are publicitate in ziar, iar pentru o suma modica, acelasi anunt apare si pe internet.
  SIMPLU si EFICIENT. Acest cotidian a ramas si astazi unul din cele mai vandute.

  A, sa nu uit.
  Sunt oameni din presa locala care au impresia ca oamenii vor citii mai mult ziarele, daca sunt iscate scandaluri intre ziaristi sau cu ziaristi. Cred ca gresc enorm. Faceti un experiment pentru o luna si citati-va reciproc. Veti avea cea mai mare surpriza. Va asigur ca vor creste tirajele la toti. Asta pentru ca ziarele locale, TOATE, au o problema: Credibilitatea.
  Exemplu: Daca doi oameni cunoscuti de societate ca fiind onorabili incep la un moment dat sa se scuipe si sa se injure pe strada, lumea ii va percepe in continuare ca GOLANI si nu ca oameni respectabili.

  Mai ganditi-va…
  Parerea mea.(punct)

 3. Augustin, subiectul e altul. Dar chiar si asa, Desteptarea pica in tiraje, in timp ce, la nivel national, tirajele quality sint in crestere. Ca urmare, nu e un fenomen decit la Desteptarea. De ce s-a ajuns aici? E mult de discutat, dar e ceva ce ii caracterizeaza: bad management. De aici, lipsa de credibilitate, cenzura, pupincurismul desantzat, furnizarea de informatii false, minciunile fatzishe.
  P.S.: Si alcoolul are rolul sau.

 4. Florin spune un mare adevar… “ar fi multe de spus”. Presa scrisa se face la cu totul alt mod. Internetul are rolul sau, dar nu definitoriu. Este doar o unealta pentru cresterea in tiraj a ziarului mama. De aici a aparut ziarul electronic… din cel tiparit. Imaginati-va toti oamenii din occident, care in drum spre serviciu pierd de la una pana la 3 ore, si care nu merg cu masinile particulare (nu ca nu si-ar permite, dar nu sunt parveniti si imbecili ca imbogatitii nostri) stand cu laptop-ul in brate si incercand sa citeasca presa electronica… Este o aberatie. In Europa (culmea naibii… chiar acolo vrem sa ajungrm) se citeste foarte multa presa scrisa. La noi e problema. Atata timp cat un patron parvenit, care nici macar nu are curajul, dupa atatia ani de libera informare, sa recunoasca ca e imbecil in ale presei, dar are bani sa lase oameni capabili sa-i construiasca un trust de presa solid si isi trimite nevasta (care culmea dracului inainte a inchis un institut de proiectari renumit) sa-i conduca nu ziarul, ci ditamai trustul media… Hai sa fim seriosi! Vreti ziaristi? Vor fi dupa ce va dispare acest patronat de doi lei… Unui stirist de la “renumita” Desteptarea i s-au taiat pe nedtrept (E criza!) 5 milioane. Omul a protestat, firesc, si tot firesc i s-a spus ca e criza… A plecat cu demisie. Reactie: urmariti stirile TV Bacau… Jena! Jenant! Disperare! Cu alte cuvinte presa e de tot rahatul atata timp cat va fi in scriptele unor oameni care nu reusesc sa-si dea seama ca sunt niste mici nenorociti care au pus mana pe bani nemeritati si au achizitionat la gramada tot ce au crezut ca este profitabil…