Sanctiuni ciudate de la CNA

2
19

tv-bacau.jpg

Uite ca ultimele doua sanctiuni ale CNA pentru televiziunile din Bacau mi se par ciudate, ca sa nu zic aberante.

In primul rand, Bacau TV e sanctionata pentru ca a dat prea multa publicitate in cadrul programului de … publicitate. Bine, glumesc putin, dar cred ca e de la sine inteles ca in cadrul unui program de teletext dai anunturi publicitare.

,,Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul TV BACĂU cu somaţie publică, întrucât, în cadrul programului tip videotext, transmis în perioada 19-23 ianuarie 2009, a difuzat anunţuri publicitare a căror durată a a depăşit timpul alocat publicităţii în cadrul unei ore date, fapt ce contravine prevederilor Legii audiovizualului.

Potrivit normelor juridice din domeniu, durata publicităţii pe parcursul unei ore date nu poate depăşi 12 minute.”

Cat despre 1 TV, postul si-a luat-o pentru ca a facut putina publicitate la un magazin de haine, magazin care asigura vestimentatia crainicilor.

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul de televiziune 1 TV BACĂU cu somaţie publică, întrucât ediţiile emisiunilor informative difuzate în perioada de 19-31 ianuarie 2009 au fost sponsorizate, fapt ce contravine dispoziţiilor art. 34 din Legea audiovizualului.

Potrivit prevederilor invocate, programele de ştiri şi emisiunile informative pe teme politice nu pot fi sponsorizate.”

2 COMENTARII