Dogaru se retrage de la Informatia

Dupa ce senatorul Vasile Nistor a renuntat sa mai finanteze Monitorul de Bacau, un alt politician renunta la implicarea (financiara) in presa. Este vorba de Silvestru Dogaru, care a anuntat in seara asta, la festivitatea implinirii a doi ani de la aparitia ziarului Informatia Bacaului, ca se retrage din ziar.

Publicatia va fi editata, in continuare, de catre firma directorului de dezvoltare (parca asa-i zice la functie) Ovidiu Drug.

10 COMENTARII

  1. Nicaieri in tarile normale, civilizate, evoluate cat de cat, nu gasesti 5-6 cotidiane intr-un orasel sinistru cum e Bacaul. Un cotidian independent politic si, eventual, un saptamanal ar fi suficient. Din pacate, toti prostovanii vor sa aiba, chipurile, influenta in mass-media si daca nu ii baga nimeni in seama, isi “fac” ziar. Sau post de radio. Sau televiziune. Pacalesc vreo cativa fomisti si gata, spalatoria de bani functioneshte. Problema e ca dpdv al imaginii, al cresterii popularitatii patronului, asa ceva – sa cumperi un ziar, un post de radio samd – in Bacau este o prostie. Bacauanul, ca orice roman care se respecta, este in esenta un carcotash, un invidios, un “ba pe-a ma’ti’ ” si o sa se uite cu curul la orice emanatie a slugilor ziariste care behaie la comanda vreunui patron. Ba osa si barfeasca, iar patronul – cum e Dogaru – o sa ajunga sa bleseteme ziua cand bunii sai prieteni l-au sfatuit sa isi traga ziar. A ! Mai e o problema… Oricum ai face calculele, daca e sa scoti un ziar, tot pe minus iesi (in Bacau). Dogaru e catolic, deci se exclude varianta sinucigasului care vrea sa si-o puna singur. Dar Drug ?! In fine, ce conteaza… bine ca “este” unii mai luminati (nu dam nume) care s-au prins ca varianta online este de viitor. Restul… vor muri penibil. Iar daca de maine, fiscul si-ar face treaba ca la carte (plus ITM-ul), n-ar mai ramane picior de ziar, post de radio sau TV prin Bacau. Ba nu, mint ! Prin Romania !

  2. mai, da ce opinii are La Bruyere!!! moralist, ce naiba! stie exact cate ziare ar trebui sa fie, ca mediul virtual e viitorul….. gata. m-am prins! e un individ care are complexe ca nu a ajuns si ei el ziarist. doar a lucrat in cateva redactii dar nu era lasat la calculatoare, ci pandea pe deasupra umarului redactorului adevarat cand scria “maestrul”, cum ii zicea el in gand. acum, vrea sa compenseze si si-a facut glob. sau blog. dar e dus “cu pluta pe bistrita”….rau de tot. fugi baaaai!

  3. Informatia nu a vandut niciodata mai mult de 100 de ziare zilnic. Este, asadar, un ziar mort din punctul de vedere al influentei pe care poate sa o aiba. Ziarul de Bacau vinde mai putine ziare decat media ultimilor 4 ani, deci este in cadere. Desteptarea a ajuns cam la 60% din tirajul vandut acum 3-4 ani. Obseravtorul are 200 de ziare vandute pe editie. “Galeata” de Bacau vreo 50-60. Acum sa behaie Delirandul ala cum e cu presa bacauana. Cat priveste calitatea…