Proprietatea e garantata?

  Cei de la Antena 3 bat obrazul unor proprietari de terenuri care impiedica lucrarile la pasajul Basarab ca ar cere prea multi bani pentru a-si vinde pamantul.

  Pentru un teren care nu este mai mare decât suprafaţa a patru apertamente, proprietarul a cerut primăriei echivalentul a aproape 800.000 de euro.

  “Bucureşteanul doreşte patru apartamente de 4 camere pentru patru fete ale sale. Totuşi, sunt bani publici”, a declarat Ion Dedu director adjunct Direcţia Transporturi.

  Hai sa lamurim lucrurile.

  Proprietarii pot cere cat vor pentru proprietatea lor. Nu le pasa ca e vorba de bani publici si nici nu ar trebui sa le pese. Ei sunt proprietari, mai ales ca justitia a declarat pasajul ca nefiind de utilitate publica, adica, pamanturile alea nu pot fi expropriate.

  Pentru ca, zic eu de pe margine, de vina pentru situatie nu sunt proprietarii de terenuri care incurca acum lucrarile, ci chiar cei care le-au pornit. Ei au inceput lucrul cu gandul ca vor aplica smecheria exproprierii pe motiv de utilitate publica, vor da doi-trei firfirici proprietarilor si gata.

  Ei, uite ca nu e asa. Lucrarile nu ar fi trebuit sa inceapa inainte ca terenul sa fie liber de sarcini.

  Asa parca suntem in tara prostilor, unde un pod inceput nu poate fi terminat pentru ca nu exista locul necesar construirii pilonilor.

  2 COMENTARII

  1. E o prostie! In toata lumea civilizata nu se intampla asa ceva. Noi romanii nu avem limita! Asta e problema noastra. Ne-am bagat singuri in rahat ducand piata imobiliara pana-n pod. Ce anume face terenul din Romania asa de scump? Avem noi infrastructura? Avem noi servicii? Sunt apartamentele noastre de lux? Nu! Suntem noi nesatui! Ne-am imprumutat ca niste dobitoci la banci care au adus banii de afara si am platit cu bani grei niste daramaturi! In loc sa construim, am invartit banii in cerc si acum ne miram ca suntem in cacat! Ti se pare normal ca ala sa ceara peste 10000 de euro pe mp? Dar suntem in Tokio??? Stiai ca in Romania recuperarea unei investitii imobiliare prin chirie dureaza 40 de ani, in timp ce in practica occidentala acest lucru se intampla in 8-10 ani. De fapt, in afara, pretul unei cladiri se calculeaza prin inmultirea unei potentiale chirii cu 120 (de luni) si atat! Nu doare pe nimeni capul de mofturile fiecaruia. Nu se poate ca in Germania sa dau 90000 de euro pe un apartament de 150 de mp in centrul unui oras, iar Bacau sa se ceara acelasi pret pt 3 camere nenorocite. Toata vrajeala de crestere economica aici a stat, in imobiliare. Sa vedem de acum ce rahat va mai fi in tara asta…Mai ales cu nesatui din astia!

  2. E proprietar, are dreptul legal sa ceara cat vrea. Daca se gasesc fraieri care sa-i dea cat cere, inseamna ca piata functioneaza. Daca nu se gasesc si scade pretul, iar e semn ca piata functioneaza.

   Iar faptul ca municipalitatea bucuresteana sta cu podul in cumpana si se milogeste de proprietari sa mai scada pretul e doar un semn ca prostia se plateste scump.