Cum Desteptarea saboteaza FSC

15
20

De cand sunt Galele FSC sau cum s-or mai fi chemand balurile astea de binefacere si premiere, Desteptarea a ales sa saboteze FSC. De ce si cum? Pai pentru ca se incapataneaza sa tina editia deschisa pentru a baga reportajul cu Gala FSC a doua zi.

Adica evenimentul incepe pe la 7 seara si se termina pe la 11-12 noaptea. Toate celelalte ziare au editiile deja inchise la ora cand se termina, numai Desteptarea sta cu editia pana pe la miezul noptii ca sa intre articolul.

Si dau lovitura pe piata: sunt singurii care apar cu subiectul. Asa ca celelalte ziare se vor multumi sa publice o simpla notita. Pentru ca crema a fost luata de Desteptarea. Desi, sincer, nu vad care e interesul cititorului pentru treaba asta.

PS: La prima editie a Galei FSC am plecat de la redactie la 3 noaptea: trebuise sa scriu o pagina intreaga de ziar cu evenimentul. Dupa aia pagina a trecut pe la toti sefii ca sa-si dea OK-ul.

15 COMENTARII

  1. George, toate ziarele din Bacau, in afara de Desteptarea, care are propria tipografie, au ore stricte de livrare catre rotativa. A noastra e undeva la ora 22.00. Asta inseamna ca orice text trebuie scris pana la ora 21.00 maxim, ca sa intre la DTP.

    Evenimentele nu trebuie sa depinda de orele de inchidere ale tipografiei; insa evenimentul organizat de FSC nu era ata de important incat un ziar sa-l astepte cu editia. Putea si Desteptarea sa-l dea sambata, ca toata lumea.

    Insa, pentru ca Desteptarea deja l-a dat, celelalte ziare nu o sa-i mai acorde spatii mari; o sa prefere sa-l aminteasca intr-o notita pentru ca deja evenimentul a fost tratat pe larg de alt ziar.

    La asta m-am referit cand am spus ca a fost sabotat.

  2. Totusi consider ca si cei care nu citesc Desteptarea ar trebui sa fie informati mai pe larg despre Gala FSC. Nu toti cititorii de Ziarul de Bacau(sau orice alt cotidian local, exceptand Desteptarea) sunt in automat si cititori Desteptarea. Sincer si eu daca eram patron de ziar dar si de tipografie probabil ca procedam fel. Cine are primul stirea castiga ;), aceeasi regula ca si in online.