Statul e mort!

Si cu asta, basta! Statul roman inceteaza sa mai existe cu fiecare secunda care se scurge; nu disolutia autoritatii condamna statul la moarte ci faptul ca acele autoritati nu se mai considera ele insele asa ceva.

Sa luam doar exemplele din ultimele zile, exemple pe care le-am prezentat si aici, pe blog. Politisti, depasiti de situatie, se uita din Loganul de serviciu la niste teribilisti care urca cu Touaregul scarile destinate traficului pietonal. Si NU INTERVIN!

Alti politisti, care trebuiau sa asigure perimetrul in zona de interventie a celor de la descarcerare, se roaga zadarnic de patroana unui aparat in care o fetita de sase ani si-a prins mana sa-i lase sa se ocupe de caz. Si, nici o surpriza, madama ii domina pe politisti, care tac chitic.

Si, fara scrupule, azi Politia comunica ofical ca NU ERA TREABA EI SA ASIGURE ORDINEA, ci a pompierilor. Eu asta am inteles din declaratia oficiala a Politiei.

Sa dau un contra-exemplu? Acum doua saptamani, o masina in care erau cinci indivizi beti a intrat intr-un autobuz. In autobuz de aflau cativa jandarmi care se duceau la serviciu. Ei, bine, baietii aia au facut ceva nemaipomenit: au securizat zona pana la interventia echipelor operative.

Poate ca nu era treaba lor, dar au considerat ca este. Au intervenit in ceea ce stiau sa faca si au facut-o extraordinar de bine.

In alta ordine de idei, aproape toate institutiile au comunicat azi ca nu era problema lor in cazul fetitei blocate in aparat. OPC – ca nu raspunde daca un asemenea aparat poate rani copiii. “Sunt scrise instructiunile, totul e ok” – s-au spalat pe maini sefii OPC, fara sa ia in calcul ca un copil de sase ani poate nu stie sa citeasca.

Sefii din spital au ridicat din umeri. Ei au inchiriat un metru patrat de hol unei firme, nu mai e treaba lor.

Pompierii, care probabil sunt singurii care, intr-adevar, nu au nici o vina, spun ca politistii trebuiau sa le asigure protectia la interventie.

Directia de Sanatate Publica nu are atributiuni, asa ca transfera cazul OPC. Adica la cei carora li s-a pasat pisica si de catre politisti.

In Romania nimeni nu e de vina pentru nimic.

4 COMENTARII

  1. Pai iti dau eu un exemplu dragule. M-a mancat in fund sa ma bag pentru o incepatoare pe care o blocasera robocop-ii de la primarie si asta pentru ca era singura pe care o blocasera desi erau 6 (sase) masini parcate aiurea. Sa vezi ce injuraturi, ce suli in gat mi-am luat ca de, eu nu-mi permit sa ma folosesc de neamuri (ma-ntelegi!). Legitimare! Mustrare! Ca de ce ma bag? Ca de ce imi permit!
    Pai nu-ti vine sa nici nu-i mai bagi in seama pe toti? Nu-ti vine sa treci pe langa politist ca pe langa pom? Mie cam asa imi vine!

    Azi era o echipa de robocop-i la 9 Mai/Miorita si cum faceam eu stanga, pe langa mine, pe banda pentru inainte, trec doua masini, un Opel si un Tuareg…O fi avut Opel faza mare aprinsa, s-o fi emotionat politistul? Nu stiu! Dar l-au oprit numai pe Opel. Atat!