Mica, da’ rea. De gura

9
30

media_monkeys.jpgIn targul asta ciudat al Bacaului se vand ziare cam cat tirajul unui singur ziar obosit de prin Iasi. In schimb daca dai cu o piatra dupa un caine s-ar putea sa nimeresti un ziarist. Ca-s multi. Si rai de gura. Si priceputi care mai de care. Fiecare ar putea sa dea lectii. De documentare sau de scriitura.

Fiind multi, destepti si priceputi, e clara treaba ca si orgoliile sunt mari. Cat China cu tot cu Taiwan. Daca n-ar mai face si atatea dezacorduri si daca n-ar mai plimba atata virgula aia pe care o lasa, in final, intre subiect si predicat, ar fi furati de Bucuresti.

Cum Bacaul se tot micsoreaza (din cauza ca li se umfla orgoliul, deci, ramane tot mai putin spatiu), s-au gandit ca trebuie sa se mai rareasca. Si-si dau in cap unii la altii. Pe net, unde in alta parte, ca fata in fata nu prea au tupeu.

Ma uit pe desteptarea.net si ma gandesc ca daca asta e valoarea presei din Bacau (adica innamolita in turnatoria marunta), atunci sa ne fie de bine!

Odata mai comentam pe aici, pe contrasens, articole. Il las pe Shrek s-o faca. Ca sunt unii carora oricat le-ai explica unde si cum au gresit, nu vor intelege in vecii vecilor si vor ramane convinsi ca ai ceva cu ei.

9 COMENTARII

  1. Treaba cu aglomeratia de “jurnalisti” este evidenta. Si cu tirajul. Treaba cu presa online nu e treaba mea, a ta, sau a altcuiva. Este o alta mancare de peshte. Acest sit nu este perfect – din punctul meu subiectiv de vedere – la fel cum nici desteptarea.net nu este. Si nici nu poate fi, pentru ca nu poti cere asa ceva de la nimeni. Sa fie pe placul tuturor, adicatelea. De bine, de rau, mai apare si aici – dar si acolo – cate o chestie care nu are loc in ziarele patronate de talharii ce si-au tras la jartiera o publicatie, post de radio sau televiziune. Sugestia mea – daca imi permiti – este sa iti focalizezi critica impotriva celor care lucreaza in mass-media clasica, sa ii spun asa, pentru ca acolo este buba cea mare. Spunea cineva ca Bacaul suporta un singur ziar – cu conditia sa fie apolitic – si este foarte adevarat. Argumentul este simplu: aici nu e loc – nu exista evenimente sau nu exista bani ca sa afli acele evenimente – deci nu e loc de un post TV. Poate ca e loc de radio, dar tot asa, unul sau doua. Fara politica, evident. Or, fiind o utopie ceea ce zic eu aci, ramane ca domn prefect sa planteze paduri pe care “ziaristii” bacauani sa le toace scriind prost, scriind la comanda, scriind fara nerv, fara chef. Este si asta o meserie, insa vorba lui Badea, ti-e jena sa spui cuiva ca o practici. Tirajele astea vandute care sunt de tot rahatul exprima nu numai realitatea financiara a cumparatorului de rand, nu numai realitatea morala a unei societati absolut indobitocite, ci si concluzia pe care multi bacauani o au dupa ani si ani de dat lovele pe hartie igienica pe care scrie pompos “Desteptarea”, “Informatia Bacaului” samd. As vrea sa traiesc clipa cand careva talentat si cat de cat cinstit sa isi deschida propirul sau cotidian, sa investeasca in putinii jurnalisti (adevarati) din Bacau, sa mature pe jos si cu primarul, si cu prefectul, si cu sine insusi, daca este cazul. Asa ceva, cu munca, ar putea redeschide apetitul pietei pentru ziar. Altfel…

  2. la Bacau intotdeauna a contat cantitatea si nu calitatea, si gandirea asta nu poti sa o schimbi peste noapte. rememoreaza putin sa vezi care sunt patronii de media din bacau, si asta o sa-ti spuna f f f f f f multe!!! sincer m-as bucura sa vina realitatea la bacau, si chiar nu apreciez stilul lor de a face presa, dar vor instaura anumite standarde pe care cei de aici vor fi nevoiti sa le adopte!!! sa vedem… 😉

  3. Casus Beli -ai fi bun de editoarialist,asta daca nu deja esti la vreun ziar…;)),in ceea ce ai scris pe acest blog perfect de acord, dar arata-mi si mie omul, nu numai jurnalistul, care isi arata si recunoaste greseala!in ceea ce priveste cantitatea-probabil stiiprea bine ca tot ce se vinde in Bacau, la un loc, nu atinge nici macar 8000de exemplare/zi, asa ca, tind sa cred ca si un singur ziar in Bacau ar fi prea mult. Sint momente cind inteleg atitudinea jurnalistilor-asa lume=asa stire!

  4. Mda – apropos de trista realitate: http://www.jurnalul.ro/stire-politic/lista-lui-zeus-si-criteriul-eba-503702.html Cu comentariul – nu credeam ca as putea ajunge sa votez vreodata candidatul PSD la prezidentiale. Dar daca intra Geoana cu Baselu la turul doi, am sa inghit in sec, am sa beau un litru de vodca sa moara cioara si am sa votez Geoana. Asta desi am votat PD si Baselu la greu pana acum. Carele se cheama Tzeapa… :-)))

  5. Motivul meu principal tine de familia lui Baselu – “succesurile” talharilor astia in a se imbuiba m-au scarbit. Cand o sa iti vedem declaratia de venit prin care faci dovada veniturilor de 1 milion de euro, madam Ioana Baselu ? Cand vei arata dovada studiilor pe care zici ca le ai, madmoazel Baselu Elena ? Nu mai spun de acel jeg sinistru – Mircea – care isi permite sa scuipe pe cine vrea. Nu mai putin mi-e scarba de pedistii care pot sa puna botul la asemenea umilinta. Cum puii mei sa sustii o asemenea analfabeta infecta pentru europarlamentare ?!!!! Nu am pomenit nici macar la pesede asemenea lipsa de coaie, de reactie – nimeni nu zice nimic, de frica sa nu fie scos din carti. Popor de rahat, Basesti de rahat, pedisti care nu stiu cum de mai au curajul sa umble pe strada.