Nu am incredere in Revolutii

1
22

Nu o sa vorbesc despre evenimentele din decembrie 1989 din Romania. Atunci nu a fost Revolutie. Cred ca nici la 1848 nu a fost o revolutie, ci o miscare coordonata din afara tarii pentru niste scopuri geo-politice care au insemnat slabirea puterii Imperiului Otoman. Nici Unirea de la 1859 nu ar fi fost posibila daca Marile Puteri nu decideau asta.

Nu exista Revolutii; exista doar manipulari. Ucraina? Mai crede cineva ca a fost o revolutie acolo si Iushcenko a castigat alegerile? Fara sprijinul extern nu s-ar fi facut nimic. Georgia si revolutia trandafirilor? Iarasi, fara sprijinul ONG-urilor finantate de CIA nu venea la putere imbecilul de Saakashvili .

Nu cred ca la Chisinau este o Revolutie. Presupun ca e vorba doar de o cerata intre liderii partidelor, cearta transata, ca de obicei, folosindu-se carnea de tun a tinerilor.

Cand esti tanar e frumos sa ai idealuri, sa fii revolutionar, sa te asezi cu pieptul gol in fata tancurilor.

In paranteza as nota Revolutia maghiara din 1956, cand Vocea Americii promitea sprijin american pentru insurgenti in timp ce americanii nici gand nu aveau sa trimita ajutoare militare. Si ungurii au murit macelariti de tancurile sovietice asteptand sa vina americanii.

Mi-am luat portia de revolutie in 1989. Sau sa-i spun “ratia de manipulare”?

1 COMENTARIU