“Ei sint de vina!”

Puterea actuala trebuie ca s-a inspirat foarte mult din manualul de guvernare folosit in anii de dupa razboi. Atunci, “burghejii” si “mosierii” erau de vina pentru tot ce se intimpla rau. Astazi, Guvernul identifica clase sociale asupra carora asmute ura publica, incercind si reusind sa convinga masele ca de vina pentru criza si pentru situatia finantelor tarii sint de vina pensionarii si, mai nou, patronii.

Pensionarii pentru ca, in nesimtirea lor, nu mor dracului odata ce-au iesit la pensie si, in plus, mai au si lipsa de bun simt sa munceasca in continuare, incasind si leafa.

Mai nou, patronii, toti, sint niste hoti ordinari, care declara, toti, pierderi, in loc sa plateasca zecile de impozite si taxe cerute de Stat. Tot mai nou, trei sferturi dintre patroni sint si prosti, pentru ca nu-s in stare sa faca profituri imense, ca prietenii unor politicieni care cistiga sume colosale invirtind doar niste hirtii.

Tactica este buna. A tinut acum 50 de ani, o sa tina si acum. Pentru ca inca nu ne-am desteptat ca natie incit sa identificam fumigenele lansate de Putere.

1 COMENTARIU

 1. Da! Suntem toti vinovati pentru ca ne-am nascut si traim aici!
  Suntem vinovati pentru ca inca mai speram ca ceva se va intampla intr-o zi si ne vom trasforma din Becalilandia in cu totul altceva!
  Suntem vinovati pentru ca in prostia noastra nu ne unim ca sa schimbam noua “scara de valori” valabila astazi!
  Suntem vinovati ca nu lucram toti cu statul ca sa ne putem lua masini de sute de mii de euro!
  Suntem vinovati pentru ca nu recuperam TVA prin metoda suveica sau alte smecherii!
  Si as putea continua la nesfarsit!