“Am fost un dobitoc” – varianta Basescu

“Îmi asum alături de politicieni eroarea promulgării Legii salarizării profesorilor” – a grait azi, grav, Presedintele cel mai român dintre toti românii.

Cred ca nu exista vreo persoana sanataoasa la cap care sa creada ca a gresit atunci cand a promulgat legea. Sau atunci cnd declara ca exista bani numai Guvernul nu vrea sa-i aloce pentru marirea salariilor. Sau cand spunea ca este doar o chestiune de vointa majorarea salariilor profesorilor.

Nu, atunci a fost un calcul politic clar. Profesorii trebuiau sa votezecu PDL, iar Basescu a ajutat cat a putut acest partid.

Din pacate, PDL a ajuns la guvernare intr-un moment total neispirat. Cand nu mai sunt bani. Cand nu au oameni care sa se priceapa. Cand habar nu au cum trebuie sa procedeze.

Cand, in loc sa se concentreze pe calcule si idei pentru iesirea din criza, Guvernul aplica solutii dupa ureche, masuri care se vor intoarce atat impotriva lor cat si impotriva noastra.

Din pacate se termina si rezervele de fum. Becali si arbitrii sunt fumati. Pensionari, profesori, antreprenori au fost luati la rand si pusi la zid ca “dusmani ai poporului”.

Pe cine urmeaza sa se mai arunce vina?