O curiozitate

Daca un roman, aflat in Romania, face o infractiune prin intermediul Internet-ului in Italia, de exemplu, folosind un server italian, este extradat in Italia pentru a fi judecat dupa legile de acolo. Cel putin asa s-a intamplat in mai multe cazuri, deci aceasta pare sa fie practica.

Daca un roman, aflat in Romania, scrie niste opinii pe un blog gazduit in SUA, opinii care vor fi considerate ilegale dupa noua lege a criminalitatii informatice de la noi, va fi judecat dupa legile SUA? Sau va fi judecat dupa legile din Romania?

10 COMENTARII

 1. ARTICOLUL 24
  Extrădarea cetăţenilor români
  Cetăţenii români pot fi extrădaţi din România în baza convenţiilor internaţionale la care aceasta este parte şi pe bază de reciprocitate, numai dacă este îndeplinită cel puţin una din următoarele condiţii:
  a) în vederea efectuării urmăririi penale şi a judecăţii, dacă statul solicitant dă asigurări considerate ca suficiente că, în cazul condamnării la o pedeapsă privativă de libertate printr-o hotărâre judecătorească definitivă, persoana extrădată va fi transferată în vederea executării pedepsei în România;
  b) persoana extrădabilă domiciliază pe teritoriul statului solicitant la data formulării cererii de extrădare;
  c) persoana extrădabilă are şi cetăţenia statului solicitant;
  d) persoana extrădabilă a comis fapta pe teritoriul sau împotriva unui cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene, dacă statul solicitant este membru al Uniunii Europene.

  Si crede-ma, nu vrei sa ai parte de judecata dupa legile SUA sau intr-o instanta de acolo!

 2. Imperfectul: ca de obicei, dai dovada de retard psihic. Instantele americane nu sunt dure, judecatorii dau dovada de clementa cu oamenii si de severitate cu animalele. Dreptul de a exprima liber opiniile tale este continut in Constitutia SUA, si ca atare cand o sa imi arati prima persoana condamnata acolo pentru infractiuni de opinie pe Internet sau publicata in media, o sa te pup […]
  COMENTARIU EDITAT DE ADMIN