Cafenea Gloria Jean’s in Bacau

3
28

gloria-jeans-logo.gifConform ZF, anul acesta se va deschide o cafenea Gloria Jean’s in Bacau. Nu s-a precizat inca data la care va fi deschisa.

Gloria Jean’s este o marca americana de cafenele. Prima astfel de cafenea a fost infiintata in 1979 de Ed si Gloria Jean Kvetko, intr-un orasel la nord de Chicago. La mijlocul anilor ’80, s-a permis crearea de francize.

In 2004, marca a ajuns in Europa de Est.

In 2004 Grupul de firme Gourmet a semnat un contract de Master Franciza cu Gloria Jean’s Gourmet Coffees din SUA acoperind Romania, Ungaria si Bulgaria. In Romania Gourmet Products Servicii S.A. si-a inceput operatiunile ca Master Francizat. In acelasi timp, s-a infiintat Gourmet Coffee and Tea Shops Servicii S.A. ca operator al coffee-shop-urilor si kiosk-urilor Gloria Jean’s Coffees.
In 2005 primul coffee-shop Gloria Jean’s din Romania si-a inceput operatiunile in Plaza Romania. Link

Deschiderea unei noi francize este conditionata de existenta unui activ net de 300.000 de euro, din care jumatate lichiditati.

Intrebarea de 100 de puncte este cine va baga atata banet intr-o cafenea, avand in vedere faptul ca bacauanii prefera cafeaua la ceasca de portelan, adusa de chelner, nu cafeaua la pahar de plastic, pe care o cumperi de la tejghea?

3 COMENTARII

  1. Chiar zilele trecute spuneam cuiva ca mi se pare o idee buna de afacere cu conditia sa ai o gama foarte mare de cafele, arome, mixuri samd. Asta poate si din cauza ca sunt un mare cafengiu. Nu cred ca exista vreun restaurant, cel putin din Bacau, unde sa poti alege intre macar 3 tipuri de cafea (si nu ma refer la cafea mica sau mare espresso sau la filtru).
    Am impresia ca am vazut o amenajare in acest sens in spatiul fostului atelier de reparat incaltaminte din stanga RDS-ului de pe 9 Mai vis-a-vis de Liceul Sportiv.
    Probabil ca voi fi un client fidel al acestui coffee shop.