Boc, primit ca pe vremea lui Ceausescu

Vizita “de lucru” a premierului Boc la Universitatea Bacau a adus foarte mult cu una din vizitele tovarasului Ceausescu. Studenti frumos echipati au fost plantati pe terenurile de sport proaspat spalate si curatate, iar la iesirea din Universitate, Boc a trecut printr-un tunel de stegulete portocalii fluturate voios de pustani adusi special pentru figuratie.

Baza sportiva a Universitatii Bacau a fost pregatita in mod special pentru primirea premierului Boc. Terenurile au fost curatate si spalate, iar pe garduri au fost montate bannere. La fel s-a intimplat si cu cantina Universitatii, iar la ora vizitei, sute de studenti, intre care si o echipa de majorete, au fost adusi sa faca figuratie.

Unii se faceau ca joaca tenis, altii, fotbal, iar multi s-au inghesuit in tribune, prefacindu-se ca urmaresc profund interesati meciul de fotbal, condus de o brigada de arbitri imbracati la standardele FIFA.

Alte citeva zeci de studente dansau pe marginea terenului, costumate in majorete. Venirea premierului pe teren nu a ramas neobservata, arbitrul meciului de fotbal intrerupind jocul, la sugestia unui lider PDL, pentru a permite premierului sa traga citeva suturi la poarta.

Absolut nesurprinzator, Boc a tras de fiecare data pe langa portar. Poate si pentru ca portarii nu au schitat nici un gest, preferind sa incaseze goluri. Premierul s-a fotografiat apoi cu majoretele, a dat autograf pe o minge de fotbal, fara pix, doar cu degetul, apoi a intrat in cladirea Universitatii, pentru o intilnire cu studentii.

La plecare, premierul a fost intimpinat de citeva zeci de adolescenti cu steaguri si fulare portocalii, care-l asteptau la iesirea din spatiul universitar. Impreuna cu acesti, Boc a purces pe jos spre Sala Sporturilor, unde era programata lansarea candidatilor la alegerile parlamentare.

Terenurile, cu cateva ore inainte de vizita:

boc-ante-1.jpg boc-ante-2.jpg

Terenurile, la vizita premierului:

boc-after-1.jpg boc-after-2.jpg boc-after-3.jpg

UPDATE: Uitasem sa precizez ca, din cauza pregatirilor pentru vizita lui Boc, studentii nu au mai ajuns la comemorarea lui George Bacovia de la casa memoriala desi anuntasera ca vin.

18 COMENTARII

 1. Nedeff este un cretin sinistru caruia, mai devreme sau mai tarziu, i se va infunda rau de tot. Culmea e ca nu este pentru prima data cand “inginerul-dictator” face, cu nerusinare, politica in institutia pe care o conduce si de care isi bate joc fara nicio urma de bun simt. “Animalul politic”, Nedeff, nu s-a sfiit sa amestece pornirile pdl-iste nici in timpul campaniei pentru Parlamentul Romaniei, atunci cand a urmarit scaunul caldut de senator. In acea perioada a trimis mail-uri tuturor colegilor si studentilor, vorbindu-le despre importanta pe care ar fi putut-o avea acel vot, atat pentru el cat si pentru Universitate. Este un mail strigator la cer, care mi-a parvenit acum cateva luni. O atitudine mizerabila, caracteristica dictatorului cu fata umana de la Universitatea din Bacau. Cat priveste “vizita de lucru” a liliputanului, aceasta nu face decat sa-mi confirme niste lucruri legate de modul, absolut infiorator, in care merg lucrurile acolo. Mi-e sila, ca persoana care cunoaste din interior realitatea de la UB si mi-e mila, ca individ ce urmareste din exterior ceea ce se intampla cu studentii acestui centru universitar.

 2. Acum, sincer, ai fost martor la vreo vizită de-a lui NC sau doar faci un exerciţiu de imaginaţie? Apropo, puteai face o paralelă cu o anumită postare de pe 18 martie 2008. Şi pentru a echilibra balanţa, te puteai ajuta de ZdB: Top Story din 13 şi, respectiv, 23 mai a.c. Şi nu, “Boboc” nu-i printre preferaţii mei.
  P.S.: Poţi confirma dacă RB+1/2, OP, C”P”B, CT, FC, MR, PD (posibil să mă înşel în cel puţin una dintre nominalizări!) e varianta finală?
  P.S.2: Primul post-scriptum n-are legătură cu Downlight :))

 3. Radu, de ce deviezi discutia?

  In alta ordine de idei, faci o mare confuzie. Tu faci referire la lansarea candidatilor PNL, cu Tariceanu in frunte la Casa de Cultura. Vezi ca eu nu m-am legat in nici un fel de lansarea de la Sala Sporturilor a candidatilor PDL, acolo unde a fost si Boc dupa intalnirea cu studentii. Acolo a fost o chestiune clar politica.

  Insa ce a fost la Universitate a fost de prost gust. In primul rand, din cate imi amintesc, Charta universitara declara spatiul academic in afara oricarei influente politice. As vrea sa stiu ce a fost intalnirea studentilor cu candidatii PDL la europarlamentare, daca nu intalnire politica.

  In al doilea rand, “vopsitul” gardului in ajun de vizita si popularea terenurilor de sport cu studenti si majorete, iar, cireasa de pe tort, tunelul de stegulete portocalii de la iesire… tu cum le-ai considera? Desigur, as fi apreciat daca ar fi pus in discutie abordarea mea cineva care a fost la fata locului.

 4. Scuze, fuse o problemă: în altă ordine de idei, nu mi-ai răspuns la faza cu vizitele ceauşiste (eu am prins două: şi ca să vezi, pe atunci se plantau copaci în decor, care erau vopsiţi – pe ici, pe colo – de ţi se strepezeau dinţii). Acum, am fost de faţă, de capul meu, la SS (n-are legătură cu Sebi!, e doar Sala Sporturilor). Evident, mi s-a aplecat. Însă aştept răspunsul la P.S.2… Aşa că a putea spune despre tine că deviezi discuţia…

 5. @ radu GHEORGHE: am impresia ca esti mai dobitoc decat Nedeff! Esti foarte prost, ingrozitor de prost! Poti sa mai reproduci 100 de dictoane latine, impreuna cu intreg romanul “Numele trandafirului” (transcris fonetic), ca tot dobitoc ramai.
  Aaaa…boule…sa nu uit.. cred ca te-am vazut la “vizita de lucru… manual” a liliputanului, dar nu erai martor, fluturai de zor un steag in mana, sugand cu sete o felie de portocala stricata…

 6. Ce nivel “elevat” au comment-urile la subiectele de natura politica!
  Si cred ca la fel s-ar fi intamplat si daca ar fi venit in vizita Crin Antonescu sau Mircea Geoana, iar rectorul ar fi fost membru PNL, respectiv PSD!
  Toti sunt la fel si sunt convins ca ar fi procedat la indigo!