O dilema cu CNA

cna.jpgLa ultima sedinta a CNA, institutia a sanctionat mai multe televiziuni pentru ca nu au reflectat in mod corespunzator activitatea electorala. Adica, unele institutii media au dat spatiu mai mare activitatii unor partide, in timp ce altor partide le-a repartizat un spatiu mai mic sau deloc.

La prima vedere pare o decizie corecta; o televiziune trebuie sa reflecte campania electorala in mod echidistant, nu sa favorizeze pe unii si sa defavorizeze pe altii.

Problema este insa, cum se spune, complexa. CNA nu s-a gandit nici o clipa ca anumite prevederi impuse de aceasta institutie fac mai mult rau decat bine.

Pentru ca:
– nu toate partidele organizeaza evenimente;
– daca organizeaza e posibil sa nu invite presa;
– unele partide nu exista in anumite localitati.

Asa s-a ajuns ca o televiziune din Bacau sa fie sanctionata pentru ca nu a reflectat activitatea electorala a UDMR si PRM. Rog pe aceasta cale CNA sa ne informeze unde este sediul organizatiei judetene Bacau a UDMR si cine face parte din comitetul de conducere. Sediul PRM stim unde este, nu stim ce mai face partidul, insa.

Sa depasim momentul. Cum spuneam, daca un partid nu organizeaza evenimente elctorale sau nu invita presa la acestea, ce trebuie sa faca presa, in speta, televiziunile si radiourile? Sa organizeze presa audio-vizuala campanie electorala pentru UDMR si PRM ca sa poata da stirile electorale cu PDL, PNL sau PSD?

Pentru ca, teoretic, nu poti sa-i dai pe sticla doar pe unii si pe altii nu. Cum spuneam, decizia asta a CNA face mai mult rau decat bine. Daca te ei dupa litera ei, nu mai poti difuza stiri electorale cu un partid din “tripleta” pentru ca nu ai stiri cu UDMR si PRM. Si blochezi toate emisiunile sau stirile electorale.

5 COMENTARII

  1. Lasa Razvan ca decizia de sanctionare este corecta este una corecta. Sunt si alte partide care nu au fost bagate in seama de catre cei de la 1TV
    “Astfel, candidaţii PD-L au beneficiat de 38,50 minute, reprezentaţii PNL – 36,40 minute din emisiunile de acest gen, în timp ce activităţile de campanie electorală ale altor partide, precum PSD+PC, UDMR, PRM, etc. nu au fost reflectate în nicio emisiune de ştiri.”