miercuri, iulie 24, 2024

Spitalul care te omoara cu zile

Colegului nostru, Ovidiu, i-a trecut iar glontele pe la ureche. Dupa ce, in noiembrie, a fost bagat in coma din cauza unei doze duble de sedativ, zilele trecute, in Spitalul Judetean Bacau, s-a intamplat iar.

In luna noiembrie, Ovidiu, care avea niste probleme cu stomacul, s-a internat in spital. Fara sa-l intrebe de analize, daca are alergii, i-au facut un sedativ. Vazand ca nu-si face efectul, i-au mai facut unul. Rezultatul: l-au bagat in coma de gradul I.

Si-a revenit dupa cateva zile, prilej numai bun sa-l transfere la “zambareti”. De acolo, prin interventii de-ale prietenilor si colegilor, a fost trasnferat la Bucuresti.

Cu prea-multul sau bun simt de bucovinean, Ovidiu n-a vrut sa scriem atunci.

Dupa Anul Nou, s-a simtit din nou rau. A mers la un cabinet privat, unde nu a fost bagat prea mult in seama; medicul de acolo s-a multumit sa decida ca avea o indigestie capatata de Revelion.

Dupa cateva zile, ajunge din nou la spital, numai bine sa se constate ca are ocluzie intestinala.

Si, din nou, fara discutii si analize, i se face un calmant. De data asta l-au bagat in coma de gradul III. Acum cateva zile nici macar nu mai respira singur; o faceau aparatele pentru el. Iar medicii au anuntat familia sa se pregateasca de ce e mai rau pentru ca nu mai are sanse. Ca e cu capul, ca are ficatul distrus, ca nu poate fi operat, ca nu suporta anestezicele.

Prin alte interventii si prin insistentele familiei, a fost trasnferat la Bucuresti. Cu ambulanta, pentru ca, din cauza cetii, nu putea zbura elicopterul.

Nesimtitii nu au trimis la spitalul din Bucuresti si dosarul medical in care era trecuta evidenta medicatiei asigurate; i-au lasat pe medicii din Capitala sa-si bata capul sa rezolve problema.

Din fericire, Ovidiu si-a revenit. Iar medicii bucuresteni i-au spus ca a intrat in coma din cauza calmantului de la Bacau.

In concluzie, feriti-va de Spitalul Judetean Bacau!

PS O sa revin cand o sa am mai multe amanunte. Deocamdata am scris “in mare” faptele.

Culmea ironiei, Ovidiu a scris multi ani despre spital si problemele de acolo.

Alte titluri