HarCov, decembrie 1989. Multimea ucide la comanda

  2
  24

  Decembrie 1989. In judetele Harghita si Covasna se intampla lucruri ciudate. Personaje ramase inca necunoscute indeamna prin megafoane sa atace sediile Militiei si Securitatii si sa-i omoare pe romani.

  38 de sedii ale Militiei si Securitatii sunt devastate. Zeci de militieni sunt batuti. 200 de locuinte ale militienilor si securistilor romani sunt devastate si jefuite. Sapte cadre sunt linsate de multime, intre acestea numarandu-se seful Securitatii din Odorheiul Secuiesc sau seful militiei economice din Targu Secuiesc.

  Acesta din urma, originar din comuna Podu Turcului, judetul Bacau, a fost omorat in bataie in plina strada. Multimea l-a tras afara din ambulanta care venise sa-l ia si nu s-a lasat pana nu l-a omorat.

  Principalii agresori: fiica unui avocat anchetat de militian pentru mita, un informator de-al sau, un colaborator al Securitatii, pe care militia economica il anchetase pentru comert ilicit…

  Justitia romana a taraganat cale de 11 ani anchetarea ucigasilor. Oricum, trei dintre ei s-au refugiat in Ungaria, de unde nu mai pot fi extradati intrucat au primit cetatenia statului respectiv. Criminalii au fost aparati de membri marcanti ai UDMR, Frunda György sau Tamás Sándor. UDMR a incercat sa prezinte acest caz ca pe un caz politic, cei care au participat la uciderea militianului fiind considerati “detinuti politici”…

  Cititi aici povestea linsajului.

  2 COMENTARII

  1. Gresit, Razvane. Cei care au instigat si au organizat executarea cadrelor militare din judetul Harghita au fost identificati si prinsi dupa un an si ceva de cadre din politia judetului Harghita conduse de un capitan pe nume Aurel B. din Odorheiu Secuiesc si condamnati de justitia romana. Din pacate, ei au fost gratiati de catre tovarasul Ion Iliescu in urma unui protocol incheiat intre UDMR si partidul lui nea Nelu (serviciu contra serviciu).
   Nota: cadrele MAI executate in Odorheiu Secuiesc, Dealu, Zetea, Cristurul Secuiesc … nu au tras nici macar un foc de arma in multime. Singurl foc de arma tras de un cadru MAI la lovitura de stat antiromaneasca din decembrie 1989 din Har Cov a fost un foc de avertisment tras in plan vertical de seful de post din Zetea care a fost apoi spanzurat. Cred ca merita amintit faptul ca sefii de post din comunele Zetea si Dealu au fost batuti cu bestialitate, spanzurati si apoi cadravele incinerate iar familile lor au fost obligate sa asiste la acest masacru.
   La Odorheiu Secuiesc – sediul politiei a fost incediat iar domnul Coman – seful securitatii din Odorheiu Secuiesc a fost batut cu bestialitate pana a decedat iar cadavrul a fost aruncat in curtea spitalului municipal din Odorheiu Secuiesc (la autopsie cadavrul prezenta 206 fracturi). In plus, politistul Sekey Goby din Odorheiu Secuiesc desi era maghiar a fost ucis in bataie pentru ca a incercat sa stinga masina incendiata a unui coleg.
   Te rog cauta si citeste raportul Harghita Covasna unde toate acestea sunt expuse pe larg.

  2. Nu tin neaparat sa te contrazic insa una e identificarea si prinderea si alta este judecarea si condamnarea. In ceea ce priveste cazul Agache, la care ma refer, justitia a taraganat nepermis de mult procesul iar autoritatile, prin pasivitate, au permis unor dintre acuzati sa paraseasca tara.

   In ceea ce priveste raportul Harghita – Covasna, inca il mai caut.