Presa locala in criza

10
18

Astazi a aparut ultimul numar al saptamanalului Gazeta de Bacau. Cel putin pentru trei luni, gazeta nu mai apare; nu se stie ce se va intampla dupa acest termen.

Tot azi,Observator de Bacau a aparut in varianta saptamanal, renuntand la aparitia cotidiana.

Azi e ultima zi din saptamana in care apare ziarul Desteptarea; urmatoarea sa editie tiparita va fi luni; cotidianul a renuntat la editia de sambata, dupa cum am anuntat deja.

Anul trecut au disparut cotidianele Monitorul de Bacau si Informatia Bacaului iar in 2008 a fost oprita aparitia saptamanalului Semne Particulare.

10 COMENTARII

 1. @codrin
  mai daca am gresit corecteaza-ma insa fa economie de “hartie”, la naiba, suntem in criza…:))la poezie ma pricep mai putin, data viitoare o sa ma prezint mai bine, ca doar vorbim cu elite…
  cat despre partea serioasa …chiar este imperativ sa iesim din depresia asta generala…nu cunosc gazeta de bacau, probabil ca e f buna, s-ar putea sa fi avut articole “beton” (desi prefer, de exemplu, de “exceptie”) dar s-ar putea restrange valorile jurnalistice sau cum le zici tu, jurnalistii adevarati, la un singur ziar…asa se elimina surplusul…parerea mea…

 2. @daniela
  Ma amuza anumite clisee in exprimare, asta-i tot. Elite ? Sa nu exageram…
  Da, e posibil sa ramana un singur ziar. Dar nu inseamna neaparat ca ar putea reuni cei mai buni ziaristi. Nu exista nicio garantie in directia aceasta…
  Surplusul s-ar elimina singur, dar nu il lasa patronii de presa, pentru ca ai nevoie de cei pe care ii numesti “surplus”. Cu cat sunt mai slabi, cu atat sunt mai usor de tinut cu bani putin si de transformat in marionete de improscat noroi spre adversari.
  Scuze daca am fost prea ironic, mi se mai intampla din cand in cand, cand ma lovesc, cum am spus, de anumite clisee.

 3. @codrin
  Am ramas datoare cu un raspuns. Nu, n-am renuntat sa mai raspund. Doar ca meseria de mama m-a acaparat cu totul.
  Asadar…exista clisee in exprimarea mea. Ciudat ca am rasfoit putin …ta de si m-am edificat foarte rapid. Originalitate=zero. Ma bucur ca mi-ai atras atentia.

  “dar s-ar putea restrange valorile jurnalistice”- am emis o ipoteza, n-am stabilit exact ce si cum…
  Iar “surplusul” merge pana la cel mai de sus din toata redactia unui ziar, n-am facut o delimitare doar la cei care strang agrafele , care mazgalesc un articol de umplutura sau “de improscat noroi spre adversari”; apoi m-as aventura sa-ti explic ca este enervanta aceasta abordare superioara, a ta si a oricarui ziarist care se crede buricul pamantului: trebuie sa aveti niste “carausi” ca sa faca treaba murdara …pentru ca mainile voastre formolizate n-au ce sa caute prin noroi…asa-i? asta inteleg din exprimare, si, pentru ca tocmai am inteles ca esti si tu un ziarist, ma gandesc ca mentalitatea asta ai dobandit-o de-a lungul pateticei tale vieti profesionale. E pacat ca multi uita de unde au plecat. Adevaratii oameni sunt cei care stiu sa se si murdareasca, adica cei care nu renunta a arata ca sunt in stare sa se coboare si sa se ridice la nivelul oricarui personaj din lumea reala.
  Referitor la marea ta problema cu cliseele as avea o rugaminte: cauta un dictionar si un manual de psihologie si stabileste-ti mai clar definitiile despre cuvinte si oameni. Pentru ca faci multe “greseli de punctuatie”.
  Numai bine