In România nu te poti plictisi

0
32

Sa vrei si nu poti. Pentru ca nici nu stii cind apare cite o “perla” guvernamentala. Astazi va ofer doua. La care merita sa meditam

Prima se refera la modul in care Guvernul a fost prins cu “rata in gura” pe motiv de cresterea virstei de pensionare. Ca de sute de ori in ultimii 20 de ani, o masura guvernamentala nepopulara este pusa pe seama UE. Asa a anuntat Guvernul, de exemplu, ca stabilirea unei virste de pesnionare de 65 de ani atit pentru barbati cit si pentru femei a fost decisa de UE si noi trebuie sa ne supunem. Numai ca, s-a descoperit ca nici o directiva a Uniunii Europene nu impune asa ceva, decizia Executivului de la Bucuresti fiind luata din ratiuni strict economice.

A doua perla a fost scoasa de ministrul de finante, care s-a pronuntat pentru pedepsirea celor care nu-si cultiva pamintul. Domnul Vladescu se vede ca are in echipa artisti pentru ca propunerea domniei sale incalca un principiu al statului de drept, principiu care se gaseste in Constitutie: proprietatea privata este garantata de stat.

Cu alte cuvinte, cu bunul meu fac ce vreau atita vreme cit prin actiunile mele nu atentez la drepturile altor cetateni. Asta inseamna ca nimeni nu ma poate obliga sa-mi cultiv pamintul daca eu nu doresc sau nu am posibilitatea sa o fac.

A, daca Statul mi-ar fi dat un sprijin pentru a semana griu si eu am baut banii, da, atunci era altceva. Insa, atita vreme cit este pamintul meu si eu am decis ca nu merita din punct de vedere economic sa-l exploatez, de ce sa fiu pedepsit? Industriasul care decide sa inchida o capacitate de productie nerentabila va fi penalizat pentru asta? Sa ne raspunda domnul Vladescu. Dar cu argumentele sale, nu ale lui Andrei Gheorghe sau Dan Bitman.