I-auzi: crema dentara Corega e retrasa din vanzare

  1
  15

  GlaxoSmithKline (GSK) ia o măsură voluntară de precauţie: oprirea distribuţiei cremei adezive cu conţinut de zinc pentru proteze dentare din protofoliul său cauzată de faptul că utilizarea în cantitate excesivă şi pe termen lung a acesteia prezintă un potenţial risc pentru sănătate.
  În România, GSK distribuie creme adezive pentru proteze dentare atât cu conţinut de zinc cât şi fără conţinut de zinc, sub brandul Corega.

  GSK va face tranziţia către versiunea fără conţinut de zinc a produsului afectat. “Fără zinc” va fi marcat vizibil pe noul ambalaj.

  GSK monitorizează în permanenţă atât articolele publicate în literatura ştiinţifică cât şi raportările de efecte adverse primite în legătură cu produsele noastre. Există mai multe surse de zinc – un element esenţial al unei diete sănătoase. Cu toate acestea, în 2009 am primit un număr crescut de raportări de efecte adverse. Alături de articolele din literatura de specialitate, acestea sugerează că utilizarea în cantitate excesivă şi de regulă pe parcursul mai multor ani a acestui produs poate duce la apariţia unor nivele ridicate de zinc în organism, care sunt asociate cu simptome neurologice precum amorţeala, senzaţia de furnicături sau slăbiciune a braţelor şi picioarelor, dificultate în a merge sau în păstrarea echilibrului şi tulburări sanguine cum ar fi anemia. Aceste tipuri de raportări sunt foarte rare, ţinând cont de faptul că aceste produse sunt folosite de câteva milioane de persoane.

  Este important de subliniat faptul că zincul nu este absorbit în organism prin contactul cu cavitatea bucală, ci numai atunci când este înghiţit. O cantitate mică de adeziv este înghiţită în timpul utilizării normale şi nu este dăunătoare.

  Corega Ultra Fixare (comercializată anterior şi sub numele de Corega Extra Strong) nu prezintă riscuri pentru sănătate dacă este folosită conform instrucţiunilor din prospectul produsului (redate mai jos). Majoritatea consumatorilor respectă aceste intrucţiuni. Cu toate acestea, unii consumatori aplică mai multă cremă adezivă decât este indicat şi folosesc produsul de mai multe ori pe zi, de obicei din cauza unei adaptări slabe a protezelor dentare pe gingii.

  SURSA: Comunicat GSK Consumer Healthcare

  1 COMENTARIU