Arestatii in cazul etnobotanicelor au fost eliberati

0
53

Ultimii doi arestati din lotul celor 17 retinuti initial de procurori in mega-operatiunea legata de etnobotanice au fost eliberati astazi din arest de Curtea de Apel Bacau.

MANEA ADRIAN : Recurent
NECHITA GEORGE CIPRIAN : Recurent

RĂDUCANU ADINA : Intimat
RĂDUCANU ADRIAN : Intimat
VOLMER FELIX- CONSTANTIN : Intimat
COMAN DARIE OVIDIU : Intimat
COARDĂ OVIDIU : Intimat
ROMANEŢ FLORIN : Intimat
IACOB DRAGOŞ : Intimat
IACOB DANIEL NICOLAE : Intimat
ZLATI AURELIAN IONELfostDUCA : Intimat
NICOLAE ALEXANDRU IOSIF fost ABRAHAM : Intimat
CRISTIAN CLAUDIU ŞTEFAN : Intimat
ASOFRONIE BOGDAN COSTEL : Intimat
LĂBUŞCĂ VALENTIN : Intimat
CREŢULESCU CRISTIAN IONUŢ : Intimat
POTCOVUŢĂ IONUŢ BOGDAN : Intimat

UPDATE

Înch.22/15.03.2010 În temeiul art.385/15 pct.2 lit.d c. pr. pen., admite recursurile declarate de recurenţii, Parchetul de pe lângă ÎCCJ D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Bacău şi inculpaţii MANEA ADRIAN şi NECHITA GEORGE CIPRIAN, împotriva încheierii de şedinţă din data de 10.03.2010, pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1698/110/2010 şi, în consecinţă, Respinge propunerea Parchetului de pe lângă ICCJ – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Bacău de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii MANEA ADRIAN şi NECHITA GEORGE CIPRIAN , şi în consecinţă: Dispune luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara, prev. de art 145/1 C.p.p., pentru o durata de 25 de zile începând cu data de 15 martie 2010 pana la data de 08 aprilie 2010 faţă de aceşti inculpaţi.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi tara, inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori sunt chemaţi; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului de urmărire penală sau instanţei de judecată. d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Supravegherea recurenţilor inculpaţi se va exercita de către Poliţia Municipiului Bacău. Se va dispune comunicarea prezentei încheieri către organele menţionate în art. 145 alin. 2/ 2 cod pr penală. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Manea A. şi Nechita G. de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 6/10.03.2010 şi respectiv 7/10.03.2010, emise de Tribunalul Bacău dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză.

Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii de şedinţă recurate. Constată că inculpaţii au fost asistaţi de apărători aleşi. In baza art. 192 al.3 c. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân in sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată in şedinţă publică azi 15 martie 2010 in prezenţa inculpaţilor.