Dupa “Puiul familist”, Agricola scoate pe piata “Puiul antistres”

Puiul AntistresDaca v-ati obisnuit deja cu puiul cu patru picioare – zis si “familist”, este timpul pentru o alta noutate de la Agricola Bacau – “Puiul antistres”. Este vorba de un pui curatat care vine intr-o tavita speciala astfel incat consumatorul nu mai trebuie sa taie puiul in bucati si nici sa mai spele vasul in care a fost gatit.

“Decizia lansării Puiului Antistres a fost luată în urma unei cercetări de piaţă realizată de Agricola Bacău în rândul consumatorilor. Astfel, rezultatele arată ca 62% dintre consumatori ar prefera să nu cureţe, spele şi să tranşeze carnea, în timp ce 73% au declarat că etapa de curăţare a vasului în care au pregătit mâncarea este cea mai strensantă parte a gătitului” – se arata intr-un comunicat al companiei.

Puiul Antistres vine la pachet cu o reteta:

Îţi trebuie:
un Pui Antistres de la Agricola Bacău
legătură de pătrunjel
mână zdravănă de busuioc proaspăt
câteva rămurele de cimbru
rămurică de rozmarin
câteva frunze de tarhon
coaja de la o jumătate de lămâie
un căţel de usturoi
două linguri de ulei de măsline
sucul de la o jumătate de lămâie
un vârf de linguriţă de boia dulce de ardei
sare grunjoasă de mare
piper proaspăt măcinat

Pasul 1. Îndepărtează folia Puiului Antistres şi usucă-l bine pe toate părţile cu un prosop curat.
Pasul 2. Spală toate ierburile şi rupe frunzele de pe tulpini. Taie-le grosier cu un cuţit. Curăţă usturoiul şi toacă-l mărunt. Rade sau taie coaja de lămâie.
Pasul 3. Pune toate ierburile, usturoiul, coaja şi sucul de lămâie, uleiul, şi sarea într-un mojar de piatră, apoi zdrobeşte totul până obţii un lichid colorat şi aromat.
Pasul 4. Masează Puiul Antistres cu balsamul de frunze pe toate părţile, pe dinăuntru şi pe dinafară. Ascunde restul de ierburi în interiorul puiului.
Pasul 5. Reaşează puiul în «tăviţa minune» unsă cu puţin unt sau ulei de măsline şi coace-l în cuptorul încins, la 220 de grade, timp de 40 de minute.

3 COMENTARII