Trei, Doamne, si toti trei…

4
29

buhusi 1 Trei copii au murit azi dimineata la Buhusi, intoxicati cu monoxid de carbon. Cei trei, cu varstele de 1,4 ani, patru si, respectiv, cinci ani, fusesera incuiati de parinti intr-o garsoniera in care fusese facut foc intr-o soba improvizata.

Se pare ca evenimentul tragic de azi-dimineata este o reluare dupa un episod intamplat in urma cu o luna. Atunci focul a fost stins de vecini iar copiii au fost salvati.

4 COMENTARII

  1. Popor retardat, care nu face parte din Europa. In Vest, nu ai voie sa lasi copiii nesupravegheati pana la varsta de 10 ani. Daca afla Politia ca ti-ai lasat copilul singur, petreci noaptea la bulau, te costa vreo 10.000 de dolari cautiunea ca sa nu stai la bulau vreo saptamana, plus avocatul inca vreo cateva mii bune, dupa care statul (in fine, angajati de la serviciile sociale) pot sa intre la tine in casa fara mandat, ca sa verifice cum iti cresti copilul. Cam intr0un caz din 5, familia e decazuta din drepturile parintesti pentru astfel de chestii – ti-ai lasat copilul nesupravegheat.

    Tari civilizate. Noi ? O turma de tarani analfabeti si fitzosi.

  2. @Trueman

    Ti se pare ca Romania duce lipsa de orfani? Care este rata de adoptie pentru tarile despre care faci tu vorbire si care este la noi? Statul ce sa faca (,) cu acei copii? Crezi ca institutionalizarea este o solutie? Eu nu cred. Cred ca educatia in scoli si in familie da.
    Statul ar trebui sa educe copii ca la randul lor cand o sa aiba copii sa nu ii lase nesupravegheati si sa ii trateze cum se cuvine.

  3. Buboiul e mare, stimabile. Hai sa o luam precum populatia romana (ca popor nu mai e), adicatelea sa dam cu spatele: asadar, mor trei copii nevinovati. Mama lor era plecata sa imprumute niste bani. Apartamentul nu avea (ca in vest, obligatoriu), sistem de alarma automata la aparitia fumului sau a codoiului (deh, pricepi la ce ma refer). Tatal era la serviciu. Iata deja trei probleme – una la mana, saracia – aceasta mama din romanistan a fost nevoita sa plece ca sa faca rost de bani. Pentru ce scop lua femeia banii, nu mai conteaza. A doua problema – lipsa unei legislatii care sa ceara dotarea OBLIGATORIE a fiecarei locuinte cu alarme de fum, usi care se inchid cu arc samd. A treia problema – tatal care nu are autoritate asupra mamei, sa ii spuna prostoaicei ca nu e normal sa iti lasi copiii singuri acasa. Ori nu avea autoritate, ori era un bou sinistru, adicatelea nu stia nici el de regula asta simpla. Buuuuun… mai inaintam un nivel. Mama saraca, da ? Pai e saraca pentru ca una la mana, nu a invatat. Sau poate ca a invatat, dar a fost violata de barbat’su si cum legea in romanistan lasa violatorii sa isi ia victimele de nevasta, iata rezultatul. Sau poate ca nu muncea pentru ca pur si simplu nu avea unde. Daca femeia nu a invatat la viata ei, este vina SOCIETATII, insa regulile de comportament ale unei natii le impune LEGEA si RELIGIA. Asadar, vinovati sunt POPII si PARLAMENTARII care au permis ca Buhusiul sa devina o epava de oras. Daca a fost violata iar ala de a violat-o e acum barbat’su, avem face, IAR, cu aceiasi vinovati. POPII care nu sunt in stare sa aduca pe calea cea dreapta pe aia cu coaiele sculate, si PARLAMENTARII care nu dau legi dure impotriva infractorilor. Chestia cu detectoarele de fum se trage, IAR, de la PARLAMENTARI tampiti, care se preocupa doar cu curvele de prin restaurante. Oricum ai da-o, tot POPII si PARLAMENTARII sunt cei care au ucis, la a treia mana, acesti trei copii. Se cheama crima prin neglijenta. Mama nu este decat o consecinta a unei societati putrede. Cauza este cine spuneam mai inainte. Daca pe parlamentari, in principiu, ii mai poti schimba, pe popi nu ai cum. Singurii care au facut ambele mutari au fost comunistii. Iar pe vremea lor, astfel de cazuri nu apareau decat extrem de rar. Astazi, ele sunt la ordinea zilei. Priviti Stirile ProTv… Cam scumpa libertatea de a bodogani degeaba, ca prostii, nu ?