Update la faza cu radarul de la Iasi

  4
  32

  proces-verbalDupa cum am povestit, ieri, pe cand mergeam la Iasi sa ducem niste bani unui coleg aflat in spital, ne-a oprit Politia Rutiera pe motiv ca aveam 71 km/h in localitate. Politistul a refuzat sa ne arate certificatul metrologic al radarului si nu l-a lasat pe Marius sa scrie obiectiunile in procesul-verbal. In schimb a scris el ca nu a aratat certificatul.

  Cineva documentat pe tema m-a luminat si mi-a spus punctual de ce acel proces-verbal este lovit de nulitate si trebuie contestat in instanta:

  1. cea mai putin importanta problema este cea a incadrarii faptei. Cu 71 km/h s-a incadrat la depasirea vitezei cu peste 20 km/h desi radarul are o toleranta de plus/minus 3 km/h. Caz in care viteza putea fi de 74 dar si de 69 km/h si trebuia incadrata in avantajul soferului.

  2. In cazul in care chiar exista avizul metrologic, trebuia precizat pe procesul – verbal seria aparatului radar ca sa se stie cu ce aparat s-a inregistrat viteza. Nu exista asa ceva in PV, deci, instanta nu va sti niciodata ce certificat metrologic sa ceara.

  3. Numele soferului a fost scris incomplet in procesul – verbal. Lipseste unul dintre prenume.

  4 COMENTARII

  1. La 1, nu tine faza cu ,,trebuia incadrata in avantajul soferului,,. Nu trebuia. Organu trece exact ce e pe radar.Ulterior, tu poti folosi chestia cu marja in instanta dar de obicei e cat de cat utila numai in cazurile cand ai 104 in localitate.
   Nici la 2 nu stai prea bine. Daca a trecut numarul masinii de politie in procesul verbal , s-a acoperit, ca fiecare masina e dotata cu un radar anume. De verificat metrologic fi sigur ca e verificat, nu-ti fa iluzii, la fel si cu atestarea agentului . Chestiile astea exista intotdeauna si vor fi prezentate direct in instanta, inclusiv plansele foto cu cadre succesive ale masinii tale , raportul agentului, avizul metrologic, atestatul organului, etc, etc.Nu este obligat sa-ti arate tie verificarile si cele de mai sus.
   Cat despre 3 , nu mai insist prea mult ca nu merita. Nu as invoca treaba cu prenumele nici in gluma. E clar ca a identificat persoana, e clar ca daca vei contesta, se acopera potentiala nulitate.
   So, cu motivele astea pierzi sigur. Daca aveai peste 100 la ora, iti spuneam si solutiile pentru cazul tau, asa…Glumesc

  2. Contesta competenta teritoriala a agentului pe raza localitatii respective si cere sa se prezinte de catre Pol. Buletinul Delegarilor pentru ziua respectiva, pentru a se demonstra ca intr-adevar agentu putea aplica sanctiunea la acea ora, data si locatie si daca radaru era prevazut a fi fix sau mobil.
   Apoi, sa te uiti atent pe plansele foto sa vezi daca a fost facuta ,,autotestarea,, inainte de activarea pozitiei ,,inregistrare,,sau daca nu cumva baietii te-au surprins chiar in faza de ,,autotestare,, , situatie in care e nul procesu verbal.
   In cadrele succesive, masina ta trebuie sa fie focalizata singular, fara a mai fi si alte automobile in raza de actiune a radarului , altfel e nul .Datele de identificare trebuie sa fie evidentiate in mod clar in imagine.
   Mai sunt si alte chestii, dar daca vei convinge instanta sa solicite organului Buletinu Delegarilor, te-ai scos, ca aia o sa invoce ca are regim secret si n-o sa-l prezinte.