Marea pacaleala a lui Basescu

4
23

De ce a iesit Basescu sa anunte reducerile de salarii si pensii si nu a facut-o Boc? De unde a scos Basescu acele procente de reducere? Cum de nu stiau ministrii din Guvern de masurile anuntate de Basescu? De ce FMI a cerut un mix de scaderi ale cheltuielilor si cresteri ale veniturilor iar Basescu a anuntat doar reduceri de salarii?

Pentru ca, doamnelor si domnilor, totul a fost o pacaleala. Desigur, o sa scada pana la urma salariile si pensiile, insa nu cu procentul indicat de presedinte. Si aici va fi a doua lupta pe care o va castiga Basescu, pentru ca toata lumea va rasufla usurata: “vezi, nu au redus salariile cu 25 la suta, ci numai cu 10 procente”!

Pentru ca prima lupta va fi castigat-o Basescu chiar cu propriul partid. Mai exact, cu gruparea BVB. Pentru ca aceasta a fost miza presedintelui: sa puna cu botul pe labe gruparea contestatara.

O grupare care ameninta sa cucereasca si mai multa putere in partid, cu ocazia Congresului in care trebuiau sa se aleaga structurile de conducere ale PDL. In prima faza, Basescu a castigat: a obtinut o singura candidatura la presedentia PDL – Emil Boc – si un singur vicepresedinte in loc de patru.

Apoi s-a intamplat ceva. Lucrurile nu au mers in directia pe care o prognozase: se pare ca gruparea rebela s-a razgandit.

A fost nevoie de o noua iesite pe TV a lui Basescu in care presedintele a mai ciuruit putin procentele PDL.

Meciul s-a terminat remiza: Congresului PDL s-a amanat pentru anul viitor.

Taierile de salarii si pensii inca se mai discuta.

4 COMENTARII

  1. Nu chiar toti care nu pricep din prima sunt prosti. Mai sunt si chestii explicate nu foarte clar, nu?
    Eu, nefiind in nici un partid, am mai citit singur o data, ca sa ma dumiresc ce voiai sa zici.

    Nu prea vad eu logica. Daca iesea guvernul si anunta 25% si Basescu zicea “Nu! 10%” mai intelegeam cum zici tu. Acu, mai degraba mi se pare invers. Daca maine iese guvernul si anunta numai 10% de unde pana unde creste Basescu? Nu mai degraba o sa zica lumea ca nu stie ce au hotarat guvernul si FMI?