Orbi in tara chiorilor

3
17

Probabil ati aflat de cazul nemaiintilnit al celor 136 de bacauani care aveau si permis de conducere si certificat de nevazator. Ei, bine, ca in bancul de la Radio Erevan, nu era Volga ci bicicleta si nu i s-a dat, ci i s-a furat.

S-a aflat, deci, la Bucuresti, ca in preaminunatul tinut al Bacaului, unde se intimpla, mai nou, toate minunile ce tin mai putin de trei zile, vreo 136 de soferi aveau si certificat de nevazator, certificat care le dadea dreptul la un oarecare ajutor financiar din partea statului.

Cum si orb si la volan nu se poate, lumea a intrat in fibrilatie: sariti, se fura banii Statului. Ba, chiar, presedintele Basescu s-a zborsit la un ministru pe subiectul asta si i-a cerut ca in trei luni sa rezolve problema, sa nu mai existe astfel de cazuri.

Cazuri, care, de fapt, sint mult mai putine. Pentru ca, ce se intimpla: marea majoritate a celor care aveau si permis si certificat de nevazator sint persoane in virsta care si-au luat carnetul de conducere in tinerete si care acum, la batrinete, au afectiuni oculare. Dar n-au fost sa predea permisul la Politie. Doar vreo zece cazuri ar fi suspecte iar acelea sint luate la verificat.

Atit de mult scandal pentru o criza care se putea rezolva cu unul sau doua telefoane…

PS: ma amuza comentariile cretinilor care incearca sa se dea rotunzi aparandu-si pozitia. Da, au dat primii stirea, toata lumea a preluat informatia. Nimeni, insa, nu a incercat sa verifice daca stirea este corecta. Si pentru idioti, inca o precizare: raman la parerea ca ziaristii nu sunt subiecte la conferintele de presa. S-a auzit si la Realitatea?

3 COMENTARII

  1. Mi se pare la fel de grav sa fie vorba despre un singur caz, adica nu vad de ce ne-am simti bine daca in loc de 130, sunt doar zece hoti. Foarte rau ca sunt. In al doilea rand, nu inteleg… deci au trecut 20, poate 30 de ani de cand permisele acelea au fost eliberate. Pai intre timp, ele au expirat, nu mai sunt valabile, ceea ce inseamna ca nevazatorul nu avea permis VALABIL. Adica, nu conducea masina. E clar o problema de management a informatiilor care tine exclusiv de militienii domnului Blaga. Da, existau nevazatori care aveau permise EXPIRATE de conducere. Poate ca aveau si cravata de pionieri, ramasa de pe vremuri. Asta nu inseamna ca defilau prin casa, cantand “Multumim din inima partidului”.