S-o facem. In grup

7
17

letsdoitAzi a fost o conferinta de presa a celor de la Let’s do it, care-si propun sa curete toate gunoaiele din tara intr-o singura zi. Initiativa e frumoasa si se bazeaza pe un model estonian din 2008, cand 50.000 de voluntari au curatat intr-o singura zi tara de gunoaiele aruncate pe coclauri.

Baietii din Romania vor sa faca actiunea pe 25 septembrie. Acum se afla in faza de cartografiere a gunoaielor: fiecare zona cu deseuri este fotografiata iar pozitia ii este marcata prin GPS.

In ziua respectiva, fiecare zona va fi predata cate unui grup de voluntari care vor colecta selectiv gunoaiele si le vor preda firmelor de salubritate/prelucrare.

Ca sa aiba succes, initiativa trebuie sprijinita de autoritati si de cetateni. Ei, bine, si aici e problema: la cetateni. Cati vor dori sa-si piarda cel putin o zi pentru a aduna mizeriile lasate de altii pe coclauri?

7 COMENTARII

 1. OZN, daca vrei sa te alaturi la propriu, poti sa o facisi inainte de ziua ta. 😉 Uite, zilele astea de exemplu, se face cartarea si e nevoie de voluntari pentru asta. Cartarea presupune deplasarea in judet in echipe de cate 2-3 voluntari dotati cu GPS si alte chestioare, pentru identificarea mormanelor de gunoi. Va mai fi nevoie de voluntari si pentru alte actiuni, pana pe 25 septembrie.

  A! Poti participa la proiect chiar si prin simpla sustinere a acestuia, cu un articol, pe blogul tau si raspandirea informatiei! 🙂

  Daca esti interesat, spune-mi si te indrum chiar eu la persoanele implicate sa-ti spuna ele, mai departe, cum poti sa-i ajuti. 😉

 2. Proiectul este mare si complex, cum am spus si la conferinta de presa, dar mai ales provocator. /provocator organizational, dar si din punct de vedere motivational.

  Dincolo de misiunea proiectului, aceea de a curata tara de gunoaie intr’o singura zi, mai important este parerea mea constientizarea populatiei asupra elementului ecologic, pentru ca degeaba curatam noi daca a doua zi se fac maldarele la loc.

  Ajutor.. Ajutor puteti da in atat de multe feluri.. de la descoperirea maldarelor de gunoaie sau a locurilor in care acestea se strang (atentie, din afara oraselor!), pana la sustinerea cu articole pe plog, cu filmulete de pe youtube, cu sigla proiectului, cu anuntarea prietenilor si indemnarea lor sa se inscrie ca si voluntari, etc. ..

  Contactati’ne daca sunteti interesati. Cu adevarat impreuna putem face mai mult.

  Conducere
  Dragos Finaru
  finaru.dragos {at} gmail.com
  0728 239 330

  Coordonare Voluntari Cartare
  Gabriel Postolache
  postolachegabriel {at} gmail.com
  0748 451 790

  Coordonare Voluntari Ziua Z
  Florin Suciu
  florin.suciu {at} iubimnatura.org
  0746 385 854

  Logistica
  Mircea Sandulescu
  arhmirceasandulescu {at} yahoo.com
  0734 885 755