Poveste cu “grasul” bugetar

  2
  19

  sediul-PDL-BacauVa amintiti cum cei de la PDL ne povesteau despre “grasul” bugetar care trebuie subtiat? De amanuntele picante cu privire la pensii si salarii “nesimtite” in sectorul bugetar? De scarsnetele de masele cu care insoteau verdictele cum ca economia nu poate fi resuscitata decat daca taiem din greu cheltuielile bugetare?

  Ete, fleosc! Un distins deputat de la PDL plateste luna de luna cate 20 de milioane de lei vechi din banii Statului pentru a inchiria o camera drept birou parlamentar in sediul PDL. Povestea nu e noua, am scris de ea si anul trecut.

  Credeam, insa, ca dupa ce povestea a aparut in presa, se va rusina si va termina cu nesimtirea asta. Pentru ca e nesimtire curata sa ceri si sa obtii de la Parlament decontarea cheltuielilor cu chiria in acest caz. 20 de milioane pentru o camera?! 500 de euro?! O SNGURA camera si un WC?!

  Dar nu asta e cea mai mare nesimtire. Mai nesimtita situatie decat asta este ca pentru intreg sediul, situat intr-o casa veche la 100 de metri de Prefectura Bacau, PDL plateste 6,7 milioane de lei pe luna! Catre Primarie.

  Afacerea este cat se poate de avantajoasa: PDL incaseaza 20 de milioane de la Stat (Parlament) si plateste 6,7 milioane la acelasi Stat (Primarie). Ramane cu o diferenta de 13,3 miliaone pe luna pentru alune si piscoturi. Cafeaua e la dozator cu fisa, sorry.

  Parlamentarul in cauza se numeste Adrian Popescu, deputat in colegiul 2 Bacau.

  2 COMENTARII