La balonul Orange

balonul

Pai fu si balonul de la Orange in Bacau. Cum fu? Mare si portocaliu. Si cam zgomotos cand dadea drumul la flacara. Adica mai mult sperios decat zgomotos, daca ma intelegeti. Lumea, ca la balamuc. Sau ca la comedie, ca-i tot aia de la o vreme. Toti faceau poze, filmau cu telefoanele si topaiau ca vor in sa se traga cu balonul. Copchiii mai ales. “Mamaaaaaaaaaa, vreauuuuu cu balonuuuuuuuu” – mi-a spart timpanele o pustoaica de 3-4 ani. Si s-a pus in fund ca vrea cu balonul.

harbuzul

Sambata avuram noroc de vreme frumoasa. Da’ nu mi-a trecut prin cap ca ar amplasa balonul chiar acolo; ma asteptam mai spre catedrala. Si l-am vazut rasarind dupa cladirea fostului teatru de papusi. Frumos ca un harbuz urias, in cazul in care harbujii ar fi portocalii cu desene negre pe blana. Pe coaja, adica.

balonul-2Si vine o tiganca:

– Da si mie o tigara!
– N-am, ii zic.
– Da’ aia ce-i?
– Asta nu-i tigara.
– Da ce-i?
– E un pix care scoate fum.
– Haoleo, si de unde sa iau si eu pix din asta?
– N-ai de unde lua.
-Da’ cand termini nu-mi dai si mie?

Ce sa-i mai explic ca tigara asta de plastic nu se termina…

Asa, si cu balonul… Se ridica, se cobora. Era bine ancorat de cativa copaci si de un microbuz. Da, ne zicem noi, daca i-ar da drumul, s-ar face mesh pe vreun bloc. Nu ca n-am mai fi vazut meshuri cu Orange pe blocuri, da n-am vazut meshuri de care sa atarne oameni care sa strige dupa ajutor…

123456

George se baga la o tura cu balonul. Hai si tu, face el. Eu nu si nu. Intai femeile si copiii. Ca asa era si pe Titanic. Si se ridica femei si copii, femei cu copii. Ghinion, toate aveau pantaloni!

Ba, ce-i pus in tigara asta?

PS: Smecheria e ca daca ai facut poze cu balonul, le poti pune pe pagina de facebook de la Orange si sa-ti pui prietenii sa dea Like-uri in prostie. Si cine are cele mai multe Like-uri e premiat cu o calatorie cu balonul, pe un camp pe langa Bucuresti; drumul pana acolo si inapoi fiind suportat de Orange. Intra aici sa vezi amanunte.