Si daca Vantu nu este victima ci complicele lui Basescu?

0
22

sov

Tot scandalul mediatic din ultimele zile in care s-au incaierat aparatori ai lui SOV, dusmanii lui, aparatorii principiilor democratiei, sustinatorii lui Basescu, inamicii lui Vantu, etc. pleaca de la premiza ca arestarea lui Sorin Ovidiu Vantu a fost dictata de Basescu in principal pentru a a se razbuna iar in secundar, pentru a distrage atentia de la problemele Guvernului.

Motivul razbunarii ar fi campania media indreptata impotriva sa in campania electorala din 2009. Distragerea atentiei ar putea fi motivata de clauzele noului acord cu FMI.

Insa, cand s-a dusmanit SOV cu Basescu? In 2004, trustul sau l-a sprijinit aproape pe fata pe actualul presedinte. Cotidianul era cartierul general al ziaristilor anti-PSD si anti-Nastase; ulterior, ziarul a gazduit semnaturi ale admiratorilor lui Basescu. Academia Catavencu tragea cu toate tunurile in Nastase – patru case; Realitatea TV era pro-Basescu.

Episodul in 2009 ar trebui judecat prin prisma rezultatelor: la Realitatea s-a difuzat controversatul clip in care Basescu pare sa palmuiasca un copil; Catavencu a publicat celebrele fotografii cu Geoana intrand in casa lui Vantu. (Lasam la o parte speculatiile cum ca HotNews ar fi detinut in secret si de Vantu).

Or, fotografiile si clipul difuzat non-stop au fost hotaratoare pentru victoria lui Basescu.

Daca facem o paralela intre arestarea lui Dan Diaconescu – arestare zice-se facuta chiar la ideea respectivului – si arestarea lui SOV rezulta un scenariu care n-are nici o legatura cu ideea vehiculata cum ca Basescu isi devoreaza sustinatorii ci ca exista un scenariu surprinzator de inteligent.

Caci, care este efectul arestarii lui Sorin Ovidiu Vantu? De cateva zile toata presa vuieste despre asta. Realitatea are cresteri de rating (acelasi efect ca in cazul OTV) si, in plus, o seama de jurnalisti mai mult sau mai putin patati devin tinte publice pentru ca, orice ar spune, li se pune stampila de aparatori ai lui Vantu.

Pe Internet se dezlantuie un alt atac, cu scopul de a intari imaginea lui Basescu de luptator anticoruptie si, in plus, de luptator impotriva agentilor rusi: Vantu si Patriciu fiind identificati drept “agenti pro-KGB”. Cititi comentariile, sunt interesante pentru ca ne indica o directie de atac.

In concluzie, nu m-as mira deloc daca am asista la inca o mascarada.

FOTO: MEDIAFAX