Invitatie la ZDBlog Convention

Ziarul de Bacau intentioneaza sa organizeze in scurt timp un seminar dedicat bloggerilor din judet dar si altor tineri care doresc sa invete cum sa scrie pentru un blog sau pentru propria placere.

Seminarul se va numi “ZDBlog Convention” – nume provizoriu – si va dura intre patru si sase ore intr-o zi de sambata. Vor sustine scurte prezentari ziaristi de la Ziarul de Bacau dar si bloggeri cunoscuti – Kristofer93 sau Inima Bacaului.

In principal, seminarul se va axa pe probleme practice:

– Cum scriu si ce reguli trebuie sa respect
– Ce risc daca scriu prostii
– Cum citez corect sursele si cum sa respect drepturile de autor
– De unde fac rost de fotografii pentru articolele mele
– Ce castig daca ma apuc sa-i injur pe bloggerii cunoscuti
– Cum ma fac cunoscut
– Cum aleg tema si platforma blogului
– Hostig gratuit sau platit?
– Social media. Cum o folosesc in favoarea mea?
– Gramatica si ortografia: uneori dor mai tare decat o masea cariata
– Blog generalist sau de nisa?

Asadar, cine doreste sa participe, sa lase un comentariu aici. Voi lua legatura pe mailul lasat in formular si voi transmite detaliile de participare.

Evident, participarea este gratuita, nu se percepe nici o taxa, insa am dori sa stim din timp numarul de participanti din motive organizatorice.

In principiu seminarul ar urma sa se tina cam peste doua saptamani.

32 COMENTARII

 1. O initiativa de laudat in lumea virtuala bacauana, acolo unde tot mai multi dintre noi socializam si citim stirile in mediul compiuterului personal.
  Este de asteptat ca participantii sa aiba doua pasiuni comune: blogul si orasul Bacau si atunci intalnirea o sa fie una foarte gustata de auditori.
  Eu unul proaspat incepator in cuvantul virtual, voi face tot posibilul sa vin la intalnire; stabiliti locul, data si ora si voi fi un ascultator fidel de la cap la coada.Sper din tot sufletul sa vina un grup consistent astfel incat sa formam o comunitate de idei si invataminte in Bacau. Va doresc mult succes in organizare si asteptam cu interes noutati.

  Cu stima ,…Mircea.

 2. hi hi hi buna denumirea …the dă blog…

  Bravo pentru ingeniozitate.

  Peste doua saptamani in Chisinau si in intreaga Moldova de peste Prut vor fi alegeri anticipate…mi-as dori mult sa pot veni acasa. Insa se la sigur ca voi ramine tot acasa – la Chisinau

  Cu urari de mult succes pentru actiunea planificata caci e nevoie de ea

  Victor Nichitus
  redactor sef
  Radio Ploaia de Argint Chisinau