Ungurii au idei: numai 20 la suta stiri despre infractiuni

1
20

Hai sa terminam cu cliseul ala cu “numai in Romania se putea intampla asa ceva”!

Nu detinem monopolul pe prostie si nu putem aplica pentru a solicita de la UE sa ne aprobe ca idiotenia sa fie declarata produs traditional romanesc.

Daca am avut cate un politician care a vrut sa imparta egal stirile bune cu cele rele la televizor ori un altul care a incercat, sub pretextul ca apara cetatenii de ziarele cele mincinoase, sa supuna presa scrisa sub controlul CNA, iata ca si la vecinii unguri, pe care ii invidiem mai tot timpul si pe care ii primim mai mareu ca exemplu, s-au trezit niste domni deputati specialisti in depresia cetatenilor sa legifereze o chestie ciufata.

Astfel, conform unei legi propuse de formatiunea Jobbick, buletinele de stiri difuzate dimineata si seara te televizuni si radiouri nu trebuie sa contina mai mult de 20 la suta stiri despre infractiuni.

Măsura legislativă avansată de formaţiunea politică Jobbick vizează ştirile transmise de RTL Klub şi TV2 în intervalele orare 7-8.30 a.m. şi 6-9 p.m, şi urmează să fie extinsă şi la posturile de radio Neo FM şi Class FM. Iniţiatorii măsurii susţin că aceste ştiri sunt “depresive şi au un impact negativ”. Sursa

Este aceasta prevedere o forma de cenzura? Eu zic ca da atata vreme cat Guvernul stabileste ce fel de stiri au voie sa ajunga la urechile cetatenilor.

Sunt stirile despre infractiuni depresive? Partial de acord; insa interzicerea difuzarii lor nu este cea mai sigura metoda de a lupta nici cu infractionalitatea si nici cu depresia.

Sa mai amintim ca Jobbick sunt idiotii care l-au destituit pe directorul Teatrului National din Budapesta pentru ca a inchiriat sala Ambasadei Romaniei de 1 Decembrie.

1 COMENTARIU

  1. Mie mi se pare o lege destul de buna, pentru ca nu mai apar in presa toate idioteniile, menite doar sa umple pagina/programul 🙂

    Daca e rost de o ancheta, ceva care sa faca un bine, atunci da, e ok sa arati lumii o bataie/crima/jaf etc. Dar daca pur si simplu le enumeri, nu le vad rostul. Mai bine mai putin, dar de calitate, decat invers 😉