14 ianuarie 2025

La restaurantul chinezesc



Azi m-a convins cineva sa merg la Restaurantul chinezesc din Bacau. Il gasiti pe Stefan cel Mare, in spate la fosta Cantina Sociala.

In primul rand, inauntru e destul de misto. E curat si cald. Fetele de masa sunt curate! Exista scrumiere dar nu am simtit mirosul de fum de la vreo doua mese mai incolo. Motivul: o aerisire excelenta. Exista separeuri pentru cine doreste si mese de doua sau patru persoane.

Servirea este ok. Adica rapida, cu explicatii in caz de nevoie, zambete.

Acum, nu mai tin minte exact ce am comandat. Stiu ca e ceva porc plus vita si alte chestii pe platou fierbinte, un castron cu orez simplu (doar trei lei 🙂 ) si niste orez cu ceva chestii prin el. Plus niste taietei de orez cu alte cele. O apa (extraordinar, au apa la trei sferturi la sticla de sticla) si doua ceaiuri verde chinezsti cu buruieni aromate.
A mai fost un platou cu pui si ciuperci si sosuri.

Paine nu ne-au dat 🙂 (Asta e o ironie, rog amicii cu IQ subunitar sa nu se inflameze degeaba).

Toata distractia a costat cam 72 de lei. In principiu, la cata mancare a fost, e rezonabil. Oarecum.

Orezul a fost ok. Si cel simplu, si cel cu legume si alte exotisme.

Taieteii au fost buni. Si platourile au fost ok. Singurul lucru care nu mi-a placut au fost niste ciuperci. Erau bune in felul lor, nu si pe gustul meu. In celalalt platou, cipercile erau extraordinare.

In concluzie, eu zic ca o sa mai merg pe acolo, sa mai experimentez.

Răzvan Bibire este licențiat în marketing și dispune de o experiență de peste 25 de ani în media. De-a lungul carierei sale, a acoperit subiecte sociale, politice și economice, atât în media locală, cât și în cea națională. În paralel, a creat și dezvoltat blogul „Contrasens”, care se bucură de o vechime de aproape 20 de ani.

Alte titluri