La restaurantul chinezesc

12
57Azi m-a convins cineva sa merg la Restaurantul chinezesc din Bacau. Il gasiti pe Stefan cel Mare, in spate la fosta Cantina Sociala.

In primul rand, inauntru e destul de misto. E curat si cald. Fetele de masa sunt curate! Exista scrumiere dar nu am simtit mirosul de fum de la vreo doua mese mai incolo. Motivul: o aerisire excelenta. Exista separeuri pentru cine doreste si mese de doua sau patru persoane.

Servirea este ok. Adica rapida, cu explicatii in caz de nevoie, zambete.

Acum, nu mai tin minte exact ce am comandat. Stiu ca e ceva porc plus vita si alte chestii pe platou fierbinte, un castron cu orez simplu (doar trei lei 🙂 ) si niste orez cu ceva chestii prin el. Plus niste taietei de orez cu alte cele. O apa (extraordinar, au apa la trei sferturi la sticla de sticla) si doua ceaiuri verde chinezsti cu buruieni aromate.
A mai fost un platou cu pui si ciuperci si sosuri.

Paine nu ne-au dat 🙂 (Asta e o ironie, rog amicii cu IQ subunitar sa nu se inflameze degeaba).

Toata distractia a costat cam 72 de lei. In principiu, la cata mancare a fost, e rezonabil. Oarecum.

Orezul a fost ok. Si cel simplu, si cel cu legume si alte exotisme.

Taieteii au fost buni. Si platourile au fost ok. Singurul lucru care nu mi-a placut au fost niste ciuperci. Erau bune in felul lor, nu si pe gustul meu. In celalalt platou, cipercile erau extraordinare.

In concluzie, eu zic ca o sa mai merg pe acolo, sa mai experimentez.

12 COMENTARII

 1. Cao vs. Jin Fu, Cao castiga oricand cu cateva minusuri:
  – daca mananci la Cao iesi mirosind a bucatarie, chiar si dupa 10 minute
  – nu mai este Cao in Bacau
  – orezul de la Cao este mai bun ca cel de la Jin Fu
  Dar sa nu fim rai, si Jin Fu are avantajele sale: aerisirea mult mai buna, posibilitatea sa iti prepari tu mancarea la mesele din spate, retete mai multe, profesionalism, totul arata mult mai bine.
  Despre orez, banuiesc ca fiecare foloseste reteta lui si cum sunt diferente intre ciorbe intre regiunile din Romania banuiesc ca e la fel si cu retele de orez.

 2. azi am ajuns in sfarsit la Jin Fu, intradevar e aerisit, mult mai spatios iar mancarea e buna. eu sunt o mare amatoare de preparate pe placa incinsa, iar la acest capitol Cao castiga – are mult mai multe feluri, sunt putin mai scumpe, dar ai de unde alege.
  oricum sunt bine preparate in ambele parti.