Vinurile lui Ceausescu, reloaded

  2
  19

  Vinalcool Bacau incearca sa repuna in practica o strategie de marketing care a functionat acum mai bine de un deceniu ani: cica are la vanzare vinurile care ii placeau lui Ceausescu.

  Acum fix 11 ani, am scris un articol pe aceasta tema – Vinalcool Bacau scoate la vinzare vinurile lui Ceausescu. Articolul s-a dovedit o mana cereasca pentru firma; si-au permis sa dubleze pretul la vin si chiar si asa sa vanda tot ce aveau. (Da, drept multumire mi-au permis sa cumpar o sticla la pret triplu, dar asta e alta poveste).

  Acum, aceeasi firma vine cu fix aceeasi poveste: cica are vinurile lui Ceausescu pe stoc si intentioneaza sa le vinda. Numai ca de data asta mult mai scump: 200 de euro/sticla.

  Oare de unde au scos iar aceleasi vinuri pe care le-au mai vandut o data acum 11 ani?

  2 COMENTARII

  1. prosti s-or gasi sa dea banii, stocul national de idioti e full.
   1. vinurile respective sunt slab alcoolizate (10-11 grd alcoolice) din cauza strugurilor de calitate proasta (doar pe atunci conta mai mult cantitatea) si tehnologiei invechite de vinificare, ceea ce reduce foarte mult viata vinului.
   2. au fost pastrate in depozite supraterane, vara la +35 grd, iarna la -10 grd
   3. dopurile sunt de tip scurt, asa cum erau pe timpuri, marja de rebut e mare.
   4. daca vinurile vedete de bordeaux sau toscane sunt recomandate a fi baute pana in 25 de ani, acestea sunt deja otet demult
   5. vinurile lui ceausescu. ha ha, asta e chiar buna. poate odata de doua ori, cateva sticle au plecat la casa de vanatoare a lu ceasca, dar mai mult ca sigur au fost baute pana la urma de soferi si chelneri.
   6. acum un an juma, cand am vb cu patronu, era bucuros, ba mai si dadea comision, daca i le vindeam cu 20-25 de euroi stecla.

   Sa aberati bine!