S-a dus Poe

  42
  22

  Azi noapte a murit cel care a fost colegul nostru Claudiu Poenaru, caruia prietenii ii spuneau Poe.

  Claudiu a fost operat recent la colon, dupa ce i s-a descoperit cancer. Ulterior s-a descoperit ca si ficatul si rinichii au fost afectati.

  Claudiu Poenaru a fost militar si ziarist. Ca militar a activat in trupele de cercetare-diversiune. Ca ziarist a avut un condei ager, o fire boema si un bici usturator pentru toti cei care puneau virgule aiurea prin texte.

  A avut si o scurta cariera de politician. De fapt, a fost cel mai sarac dintre consilierii judeteni care au existat vreodata. Si a fost singurul care s-a judecat cu statul care a vrut sa-i ia indemnizatia de consilier pe motiv ca era si purtator de cuvant la o institutie publica.

  42 COMENTARII

  1. Sunt socat. Plang ca un copil. Am un nod in gat si un sentiment de ciuda. Am fost colegi, si la Batalionul 498 parasutisti si in presa, am mancat o paine impreuna. A fost un mare caracter, mereu i-am cerut un sfat si l-am primit chiar daca slujeam in redactii diferite. Vorba lui avea darul de a linisti, de a calma. Cineva spunea ca a fost un boem. Da, asa este, era incomod pentru multi. Ura prostia si minciuna ridicate la rangul de politician local. Este cea mai crunta veste aceea cand afli ca iti moare un coleg, un prieten, un OM. Dumnezeu sa te odihneasca Poe.

  2. L-am cunoscut in perioada in care lupta cu boala, era un om puternic, a incercat sa-nvinga boala ,si-a luptat…. Pentru o perioada , din pacate foarte scurta, si el si noi cei care i-am fost alaturi am sperat ca a invins-o dar din pacate ea l-a atacat putin cite putin pina l-a doborit.
   Pacat , dar asa a vrut Dumnezeu sa aibe alaturi un om asa bun .
   Dumnezeu sa-l odihneasca in pace sa aiba grija de el acolo sus !
   Condoleante familiei !
   Mihaela fii puternica ,asa cum te vedea Claudiu, ca sa poti trece peste aceasta mare suferinta

  3. Romulus
   Înainte de toate, a fost un mare OM. L-am cunoscut, am lucrat cu el, l-am apreciat pentru calităţile sale profesionale, pentru viziunea sa, i-am apreciat scrisul şi atitudinea sa demnă, neslugarnică, uneori revoltătoare faţă de mizeriile vieţii, alteori boemă. Să nu-l uităm şi să-l pomenim, căci aşa cum spunea scriitorul şi marele om de cultură Artur Silvestri, ,,doar uitarea este moartea definitivă, iar uitarea trebuie să rămână un blestem”.

   Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace!

   Romulus Dan Busnea, Slănic Moldova

  4. Scurt necrolog la moartea lui Claudiu, cel drag şi neuitat nouă

   Claudiu,
   M-a prins dimineaţa cu tine-n gând şi cu o lumânare pe masă. În rătăcirea mea printre-amintiri, mă bucur că te-am cunoscut şi mă-ntristez că nu mai eşti acum de faţă. Dar, pentru toţi cei care te-am cunoscut, spiritul tău înălţător răzbate-n sufletele noastre, ca o vibraţie a unei noi primăveri, ce se transformă-n viaţă.
   Pentru mine, cel puţin, această primăvară, pe care tu o aveai mereu în suflet, începe acum, cu tine. Crâncen de dureroasă , dar începe cu aceeaşi dragoste de viaţă pe care ai purtat-o ca pe un legământ în faţa lui Dumnezeu, în faţa noastră, a celor pe care, cu adevărat i-ai iubit, îndeplinind cea mai frumoasă dintre poruncile Sale: să-ţi iubeşti aproapele, uitându-te pe tine, ca într-o deplină crezare.
   Cu pioşenie, mă-nclin în faţa ta, celui care te-ai apropiat atât de mult de Dumnezeu, a Celui care ne este, Calea, Adevărul şi Viaţa, cea de dincolo de moarte.
   Să te ierte bunul Dumnezeu şi să te odihnească-n pace!
   Romulus Dan Busnea,
   în noaptea care se-ngâna cu dimineaţa eternei tale vieţi