14 posturi TV cu transmisie in eter

  14 canale TV ar putea emite din toamna prin intermediul Turnului de televiziune din Bacau. Semnalul va fi digital pentru ca se apropie momentul in care toate transmisiile TV in eter vor trebui sa fie digitale. Ca asa a cerut UE.

  Romania trebuie sa acopere in prima etapa 90 la suta din teritoriu cu cel puţin doua canale de transmisii digitale pe care se pot transmite simultan cate 7 posturi de televiziune, in total – 14.

  Doua probleme se desprind de aici:

  1. pentru a vedea la TV transmisiunea digitala in eter, trebuie decodor. Si fiecare gospodarie va trebui sa-si cumpere decodor digital care costa intre 100 si 150 euro.

  2. In aceste conditii, multe retele de cablu vor intampina greutati serioase in mentinerea clientilor. Care ar avea la dispozitie un pachet gratuit de 14 canale pe care le vor receptiona la antena.

  RDS reactioneaza si se pregateste sa lanseze o televiziune generalista care sa concureze Pro TV sau Antena 1. Se aude ca oferteaza din greu oameni din televiziuni carora le ofera dublul salariului actual.

  2 COMENTARII

  1. Ma repet si eu. Toate LCD-urile de marca produse incepand cu anul 2009 au incorporat DVB-T. Majoritatea gospodariilor din Romania au televizoare “bila” vechi de 10- 15 ani (daca nu si 20), asa ca incet (dar incet) oamenii vor achizitiona noi televizoare (LCD, LED, Plasma) care au incorporat un decodor DVB-T (cele de firma au) iar pe langa asta vor beneficia si de un format 16:9 (wide) care incet (dar fff. incet) este adoptat si de televiziunile de la noi (TVR 1 si TVR 2 pana in 2012 trebuie sa transmita total wide, B1 TV, ProCinema, National TV – sporadic, canalele de sport si filme ale RCS si cam atat).

   Asta e stire proaspata?: “RDS reactioneaza si se pregateste sa lanseze o televiziune generalista care sa concureze Pro TV sau Antena 1.”

   PS: eu cred ca din cele 14 posturi o frecventa ar trebui sa fie alocata si unei televiziuni locale din acel oras. Asta si daca isi permite d.p.d.v. tehnic o televizunea locala.