148,5 mil de lei pentru gunoaie

0
18

Maine, la Ministerul Mediului, se semneaza contractul de finantare al unui proiect european de management al deseurilor in judetul Bacau. Proiectul a fost castigat de Consiliul Judetean, care va primi 136,9 mil lei drept finantari nerambursabile de la Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat. Restul de bani, pana la 148,5 mil. de lei sunt de la bugetele locale si cel al CJ.

Ce se va face in cadrul proiectului:

a) Colectarea selectivă a deşeurilor (cuprinzând pubele şi containere pentru colectarea separată a materialelor reciclabile şi a deşeurilor biodegradabile) şi unităţi de compostare individuală în gospodării;

– Construirea celulei a doua a depozitului conform de la Bacău;

– Construirea unei staţii de sortare cu capacitatea de 14.000 t/an la Oneşti;

– Construirea unei staţii de compostare cu capacitatea de 8.500 t/an la Oneşti;

– Construirea a 3 staţii de transfer la Oneşti, Bereşti Tazlău, Găiceana (cu capacităţile de 35.000 t/an, 17.000 t/an, respectiv 5.000 t/an);

– Închiderea şi reabilitarea a 6 depozite urbane neconforme (Oneşti, Tg. Ocna, Comăneşti, Dărmăneşti, Moineşti, Buhuşi).

– Asistenţă tehnică şi supervizare a lucrărilor (incluzând măsuri de publicitate şi conştientizare a publicului în vederea reducerii cantităţii de deşeuri sau separării materialelor reciclabile şi a deşeurilor biodegradabile la sursă).