Cititi azi pe Contrasens ce veti putea citi in Desteptarea de maine…

  Am scris vineri despre faptul ca o firma care a cumparat certificate de carbon de la CET Bacau (drepturi de poluare) a cumparat manuscrisele lui Cioran la o licitatie desfasurata la Paris.

  Lucian Bogdanel, reporterul special al cotidianului Desteptarea a citit repede si, fara sa mestece informatia, a dat-o repede la gazeta azi. Ca si catelusul lui Pavlov, a vazut ca scrie CET in fraza si i s-a aprins beculetul:  Carevasazica, KDF da niste bani la CET ca sa cumpere certificatele de carbon si apoi, cu aceiasi bani cumpara manuscrisele lui Cioran. Adica… stai asa ca m-ai pierdut. Pai KDF da banii la CET Bacau, CET isi plateste facturile cu banii aia, pe care KDF nu-i mai are. Iar KDF, cu banii pe care nu-i mai are cumpara manuscrisele lui…

  Stai asa ca nu mai inteleg.

  Adica CET vinde niste certificate, o marfa adica, si incaseaza bani. KDF plateste acesti bani, adica nu-i mai are. Si CET cumpara manuscrisele? Nu, KDF. Cu ce bani? Cu alti bani, eventual. A, m-am prins. Ma derutase titlul articolului.

  Bravo, Bogdanele! Tine-o tot asa, ca esti pe drumul cel bun!

  4 COMENTARII

  1. 1. Sa intelegem ca tu ai fost sursa primara a informatiei?!?
   2. La o simpla cautare pe google dupa George Brailoiu, gasesti in a treia pagina articolul http://www.desteptarea.ro/inginerie-financiara-cu-certificate-de-carbon-la-cet-gazele-poluante-miros-a-milioane-de-euro.html (pana in weekend era in prima pagina de cautari), publicat in 2009.
   3. KDF a cumparat foarte ieftin de la CET si a vandut scump la bursa.
   Ori pricepi tu mai greu, ori iti desconsideri cititorii oferindu-le informatii voit eronate.

  2. Draga Radu (sper ca tu ai scris comentariul de mai sus, de pe computerul de jos, de la Radio Alfa),

   1. Pe Bacau, da, eu am fost sursa primara a informatiei.

   2. Intereseaza mai putin unde apare domnul in cauza; ma indoiesc profund de faptul ca l-ati cautat pe Google inainte de a scrie eu textul cu pricina.

   3. Si unde scrie treaba asta in articolul vostru? Care, dealtfel, e doar o insailare de idei, fara cap si fara coada. Nici o secunda nu se intelege din ceea ce ati scris ca s-a cumparat ieftin si s-a vandut scump. Scrie doar ca firma care a cumparat certificatele carbon de la CET a cumparat si manuscrisele lui Cioran.

   Cu priceputul mai greu mi-e clar ca voi sunteti aia. Ca si cu informatiile voit eronate. Ar trebui sa-mi pierd prea mult timp cu voi ca sa va fac o lista cu absurditatile si tampeniile aparute in Desteptarea in ultimele trei luni.