Se poate muri de la un Nurofen?

  Un copil de un an si patru luni a murit azi la Spitalul Judetean Bacau dupa ce mama sa i-a administrat un Nurofen pentru ca avea temperatura.

  Desigur, probabil si pentru ca asa a vazut la televizor ca trebuie procedat.

  Conteaza mai putin ca acel copil cazuse din pat cu o zi in urma; medicii spun ca nu exista o legatura intre cazatura si inflamarea cailor respiratorii pe care o pun pe seama unei reactii alergice la un medicament.

  4 COMENTARII

  1. Din nefericire, am avut un prieten care a facut alergie la medicamente (luase un antibiotic, intrucat era foarte racit, posibil pneumonie) si exact aceste simptome le-a avut: i s-au inflamat caile respiratorii si nu mai putea respira. A fost internat de urgenta si s-a salvat.
   De aceea, cred ca in acest caz medicii au avut dreptate (am un copil bolnaviocios si stiu cum sunt tratati micutii la primire urgente in pediatrie, tot respectul pentru cei care lucreaza acolo).
   Daca am avut sau nu dreptate, se va stabili la necropsie (asta asa, ca sa fiu cinic!)

  2. Se poate muri si de la polen, nu este de vina Nurofenul este de vina masa care se pare ca nu stia cum sa il creasca. Si Buddy prietenul tau care a luat un antibiotic cu posibila pneumonie este si el la fel de bou, nu se iau medicamente pe care nu le-ai luat acasa asa de placere + la copii mici se face test ca la nastere pe ochi intai sa se vada daca are reactie alergica sau nu.